Territorial

El Procicat permet el retorn de les competicions per a menors de 16 anys

Futbol base. El nou alleugeriment de les mesures per pal·liar la Covid aixequen la prohibició a les competicions per a les nenes i nens federats menors de 16 anys. Ara la FCF haurà de decidir en quin format es posen en marxa

Poc a poc, el Procicat va alleugerint les mesures de prohibició per pal·liar la Covid-19. Davant les millores en els índex de contagi, el pla de protecció civil de Catalunya ha anunciat avui el fi del confinament comarcal al territori, així com mesures que aporten oxigen al comerç i també a l’esport. En el nou paquet, que entrarà en vigor el proper dilluns 15 de març, el Procicat aixeca la prohibició a les competicions de nenes i nens federats menors de setze anys, el col·lectiu que quedava des de feia setmanes apartat de les primers mesures d’alleugeriment en el sector. Per tant, una vegada permesa la represa de les competicions que donen accés a altres competicions estatals (la primera catalana, entre d’altres) i, posteriorment, les competicions per a federats majors de 16 anys (el futbol territorial i de categories juvenils), ara és el torn del futbol base per als més petits, que porten múltiples setmanes entrenant amb certes restriccions però sense poder disputar partits en les respectives lligues a les quals competeixen.

La FCF haurà de dictaminar ara quin format tindran les competicions per tal que siguin efectives a tots els nivells, pel que fa al pla de competició o les dates disponibles, etc.

Amb públic

En la roda de premsa que s’ha fet, la consellera de salut, Alba Vergés, ha puntualitzat que les competicions podran ser obertes al públic sempre que hi hagi prèviament un seient pre-assignat però no en les competicions estatals i internacionals que tenen restriccions expresses d’altres organismes. Aquesta mesura doncs, podria obrir la porta a que des de la segona B fins al futbol formatiu es pugui permetre l’accés del públic als camps amb les mesures adients i complint els protocols marcats.

Per als recintes a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 50% i per als espais tancats del 30%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)