Internacional

Del Bosque: «Els ho devem tot a ells; són uns jugadors meravellosos»

«Ho hem pogut
fer perquè aquest és un col·lectiu que té grans valors i virtuts»
«En la part final del partit hem estat millor i ells, en canvi, s'han ensorrat»
«He passat alguns moments difícils durant la meva carrera, però ara sóc molt feliç»

Va ser la seva presumpta falta de glamur la que el va deixar fora d'aquella constel·lació d'estrelles de Florentino Pérez. El president blanc considerava que no tenia prou nivell per guiar el seu projecte. Però set anys després, Vicente del Bosque va pujar ahir al pedestal més alt del futbol mundial, superant fins i tot la fita assolida fa un parell d'anys per Luis Aragonés en l'Eurocopa. «Això és el màxim», reconeixia ahir, encara a la gespa del Soccer City de Johannesburg. En aquell instant, segur que també li passaven pel cap els moments de dificultat que l'havien empès fora del Real Madrid. «He passat alguns moments complicats en el passat, però ara mateix estic molt feliç. I les dedicatòries me les guardo per a mi», responia amb ironia. Humil i poc donat a assumir protagonismes que no li pertoquen, el seleccionador va voler destacar els mèrits de la plantilla: «Els ho devem tot a ells, a aquests jugadors meravellosos. És un col·lectiu que té grans valors i principis.»

La gestió de Del Bosque en aquest mundial ha estat discreta, basada fonamentalment en el sentit comú. La primera decisió, la més important, va ser la d'encomanar el futur de la selecció estatal als jugadors del Barça i al patró de joc blaugrana. Amb alguns pocs retocs, com els que va introduir ahir durant la segona part: «Els canvis s'havien de fer amb molta cura. Necessitàvem gent amb arribada com ara Cesc, Navas i Torres, però no podíem treure jugadors del darrere perquè necessitàvem la seva altura, la fortalesa defensiva. I crec que no ens ha sortit gens malament.» Uns canvis que van servir per donar l'empenta definitiva a un partit obert, en què Holanda, tot i ser força inferior, també havia disposat d'ocasions clares per emportar-se la victòria: «És cert, hem passat moments difícils amb les jugades de Robben, però a partir de llavors hem estat lleugerament superiors i ells, en canvi, s'han ensorrat.»


LA CLAU


LA FINAL


el passat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.