Internacional

Celebracions a la plaça vermella

Milers de catalans van celebrar el triomf de la selecció espanyola quan va acabar la final

També hi va haver milers de catalans que van gaudir ahir del triomf de la selecció espanyola en el mundial de Sud-àfrica, un combinat que va començar el partit amb set jugadors del Barça en el seu onze titular, i que el va acabar amb sis futbolistes catalans a sobre del terreny de joc. L'Ajuntament de Barcelona va instal·lar una pantalla gegant en el passeig de Maria Cristina, al costat de la plaça d'Espanya i de les fonts de Montjuïc. Segons la Guàrdia Urbana, 75.000 persones es van congregar en aquest indret per seguir el partit amb banderes espanyoles i samarretes de la selecció espanyola, però també s'hi van poder veure algunes samarretes del Barça.

Van passar molts de nervis i hi va haver molta indignació cada vegada que un futbolista de la selecció espanyola rebia una falta d'un jugador holandès, i tothom va esclatar quan Andrés Iniesta va marcar el gol de la victòria del combinat de Vicente del Bosque en el minut 116 de la pròrroga, quan tothom esperava que s'arribés al desempat des del punt de penal. Tot just acabat el partit es van encendre les fonts de Montjuïc i el cel va quedar de color vermell pels jocs artificials que havien programat els organitzadors. Tot va estar acompanyat de la cançó We are de Champions de Queen. Van ser molts els aficionats que van aprofitar el moment per banyar-se en les fonts laterals del passeig de Maria Cristina, no en la central, que estava protegida per tanques. Va ser el moment de posar fi a la calor que va fer durant tot el dia. Una vegada va acabar el partit, molts barcelonins es van afegir als que estaven veient la final per la pantalla gegant i van celebrar el triomf de la selecció espanyola pels carrers de la ciutat, pel centre de la ciutat i també pel Paral·lel.

El triomf de la selecció estatal també es va celebrar en altres ciutats catalanes. A Tarragona, els veïns del barri de l'Albada van instal·lar una pantalla gegant i centenars de tarragonins van sortir al carrer per celebrar la victòria dels homes de Del Bosque en la Font del Centenari. També hi va haver aficionats que van celebrar el títol pels carrers de Lleida i de Girona. Ho van fer fent sonar les botzines del cotxes.

La festa també va ser grossa en la resta de l'Estat. Milions d'aficionats van celebrar el triomf de la selecció estatal. I la festa continuarà avui quan els jugadors arribin a Madrid i ofereixin la copa del món a tots els aficionats, en un llarg itinerari pels carrers de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)