El Peralada remunta contra el Figueres i depèn d’ell per evitar la fase de permanència

El Peralada i el Figueres han protagonitzat un derbi de la tramuntana tan intens i emocionant com s’esperava. L’alegria al municipal de Peralada se l’ha acabat enduent el conjunt local, i és que tot i que la Unió s’ha avançat molt aviat els d’Albert Carbó han estat capaços de capgirar el marcador i aconseguir una victòria que li permet dependre d’ell mateix en l’última jornada al camp del Vilassar per ocupar la sisena posició i evitar una fase per la permanència a la que s’hi veu condemnat, ja matemàticament, el Figueres.

El duel ha estat marcat, com no podia ser d’una altra manera, per la tramuntana. En la primera part els figuerenc l’han tingut a favor i n’han tret profit amb un golàs matiner de Pepu Soler (0-1, 2’). El Figueres ha dominat i ha buscat el segon, però el Peralada ha anat creixent i ha trobat l’empat amb un gol de Josu, que ha marcat aprofitant el rebot d’un penal que ell mateix havia fallat (1-1, 19’). Amb la inèrcia de l’empat i, sobretot, del canvi de camp en la segona part i l’avantatge del vent, el Peralada s’ha convertit en protagonista i ha disposat de bones ocasions fins que Ritxi, després d’una bona jugada d’Arnau Ortiz, ha marcat el definitiu 2-1 en el minut 63. La Unió ha intentat reaccionar, però no ha trobat la manera d’igualar de nou el marcador.