2a divisió FEF

Els tres punts del duel gironí es queden a la Garrotxa

Vibrant. L’Olot guanya al Llagostera gràcies a una diana de Juan Delgado en el 34’. Els olotins sumen punts vitals per la permanència de cara a la segona fase i la derrota acaba amb el somni dels llagosterencs de lluitar per la tercera plaça

L’Olot s’ha endut els tres punts del duel gironí de segona B davant del Llagostera (1-0). Una diana de Juan Delgado ha estat clau per als olotins, que han quallat una gran primera part, en la qual han disposat de bones arribades. En la segona part, els llagosterencs han crescut, han estat millors i han posat l’ai al cor dels aficionats presents, un any després, al municipal. Al final, els seguidors olotins han pogut celebrar una victòria vital de cara a la segona volta per la permanència. El Llagostera no podrà lluitar per ascendir a segona A, però manté una bona posició per accedir a la primera FEF.

El partit ha pogut començar amb un gir de guió important. Tot just en el minut 3, una passada a l’espai ha agafat a contrapeu a la defensa del Llagotera i Pol Prats ha encarat sol com un mussol Marcos. El porter s’ha quedat a mitja sortida per culpa d’una relliscada i, tot i tenir-ho tot de cares l’atacant de l’Olot ha rematat massa creuat a fora.

El Llagostera, poc a poc, s’ha refet del mal inici i ha començat a menjar terreny a un conjunt olotí que volia la possessió per marcar el ritme. En el 13’ Maynau ha provat una rematada massa creuada i dos minuts després, Cortés ha servit una falta lateral que Diego ha rematat amb el cap massa centrat tot i que estava ja a l’àrea petita. El partit ha entrat en una fase de control garrotxí, amb molta possessió i paciència per avançar terreny i tancar al rival. I és que, al Llagostera no defugia el seu paper de sotmès tot esperant poder sortir a la contra en la recuperació amb la velocitat de Maynau o Guiu.

El procés de maduració li ha funcionat a l’Olot, quan una passada filtrada de Salinas ha deixat Juan Delgado sol davant Marcos. El d’Elda no ha perdonat aquesta vegada i ha creuat molt bé l’esfèrica per fer pujar l’1-0 en el marcador (34’). L’efervescència del gol ha atorgat a l’Olot una nova ocasió tres minuts més tard i, de nou, amb Juan Delgado com a protagonista. Aquesta vegada el davanter ha rematat al lateral de la xarxa a centrada de Kilian.

En la segona part, el Llagostera ha revifat i ha passat a controla el partit en el primer tram. Dieste ho ha provat des de fora de l’àrea (48’) i Sascha no ha pogut rematar bé una centrada de Salvans (51’), en els primers avisos dels jugadors d’Oriol Alsina, que ha decidit canviar les dues bandes per intentar fer reaccionar als seus –Dieste i Salvans han entrat en el lloc de Guiu i Maynau.

L’Olot ha pogut controlar la bona sortida llagosterenca jugant en camp contrari i disposant d’alguna arribada. La més clara després d’una centrada de Pol Prats al segon pal que Juan Delgado ha cedit amb el cap a Salinas. El d’Albatera ha fet la passada a Kilian però el xut del figuerenc l’ha bloquejat un defensor visitant (63’). El Llagostera ha esperat el seu moment i l’ha tingut en el 78, quan Dieste ha pogut fer la centrada precisa al cor de l’àrea i Sascha ha rematat amb la testa a boca de gol. Ballesté però s’ha convertit en l’heroi olotí refusant el perill i generant una contra que no han sabut resoldre entre Pol Prats, Salinas i Soler.

El Llagostera ho ha intentat fins al final penjant pilotes a Sascha. En l’últim minut de l’afegit, Cortés ha disposat d’una falta directa marca de la casa però la pilota ha sortit llepant la creueta de la porteria olotina, en l’última arribada blau-i-vermella (93’).