Mundial

Olmo evita la vergonya

Classificació mundial. Espanya pateix de valent per treure un triomf agònic en el temps de descompte que no amaga el seu joc inconsistent

Georgia 1 Espanya 2

GEORGIA:Loria, Glorbelidze, Dvali, Kashia, Kakabadze (Chabradze, 79’), Kankava, Gvilla, Lobzhanidze (Shengelia, 70’), Kitelshvili (Beridze, 70’), Kvaratskhelia (Kvekveskiri, 79’), Zivzivadze (Kvilitaia, 62’).ESPANYA:Unai Simón, Pedro Porro (Marcos Llorente, 65’), Eric García, Diego Llorente (Íñigo Martínez, 46’), Jordi Alba, Busquets (Oyarzabal, 73’), Fabián (Thiago, 54’), Pedri, Ferran Torres, Bryan Gil (Dani Olmo, 46’), Morata.GOLS:1-0 (43’) Kvaratskhelia; 1-1 (56’) Ferran Torres; 1-2 (92’) Dani Olmo.ÀRBITRE:Marian Petrescu T.G.: A Diego Llorente (7’), Pedro Porro (13’) i Budu Zivzivadze (19’).

Espanya no està en forma i el que semblava una anècdota en forma d’empat contra Grècia va vorejar el desastre més absolut contra Geòrgia. Era un partit per donar un cop sobre la taula i demostra que l’equip de Luis Enrique tenia prou capacitat per guanyar de manera còmoda i sumar els tres punts. Un duel per evitar els dubtes però que va anar en sentit contrari. El combinat estatal no té un guió clar ni un patró de joc per enfocar els partits amb solvència i aquesta sensació encara es fa més evident contra equips teòricament inferiors i que semblen ferotges. Grècia, amb molt poc, va treure un empat i Geòrgia, per moments, va acaronar la victòria i va tenir al sac l’empat. Ho va fer amb un bon futbol, mossegant en cada transició ofensiva ràpida que desbrancava la tova defensa espanyola. Així va arribar el primer gol al fil del descans. Kvaratskhelia feia el primer gol local amb un xut creuat que engegava les alarmes.

Espanya estava entre les cordes i no es podia permetre una nova ensopegada per comprometre, encara més, la classificació per al mundial. Ferran Torres feia l’empat en una jugada aïllada gràcies a una assistència de Jordi Alba, titular ahir al lateral esquerre, junt amb Sergio Busquets i Pedri. Però Espanya és un conjunt fràgil i espès que no aguanta les ventades. La possessió era seva, però no trobava el camí per fer permeable la defensa georgiana. La nit freda de Tiflis es tenyia de negre per a Luis Enrique. L’empat era com una derrota, però Dani Olmo, que va entrar en la segona part, va fer el gol del triomf en el temps de descompte. Un gol que suposa un triomf balsàmic per a Espanya i, principalment, per al seleccionador, Luis Enrique. El tècnic asturià celebrava el gol com si fos una final, conscient que les crítiques són dures i que no troba el camí per fer funcionar l’equip, que té una marxa caòtica i sense rumb. El davanter català, una aposta de Luis Enrique, salvava els mobles i evitada la vergonya. Però el pírric triomf no pot amagar el caminar d’un equip que no té cap mena de fiabilitat i en què qualsevol partit sembla una ruleta russa. Molt control en la medul·lar, llargues possessions però una inconsistència absoluta. La tragèdia és de tal magnitud que molts ja comencen a trobar a faltar Robert Moreno, el tècnic interí, foragitat per Luis Enrique però que va agafar el timó de la selecció amb fermesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)