3a divisió FEF

El Girona B prepara una lluita per l’ascens amb dues vies

Fa poc més d’un any el Girona B va jugar l’últim partit a 1a catalana abans que s’aturés la competició per la pandèmia de Covid-19 i avui està a un pas d’aconseguir l’ascens a 2a divisió B, o més ben dit, la futura 2a divisió FEF. Acabar en la segona posició del subgrup B ha permès al filial gironí accedir a la lligueta d’ascens, que de moment és l’única que ja té tots els integrants definits –demà es jugaran els últims partits del subgrup A que acabar de definir la resta de grups. En la lluita per accedir a 2a divisió FEF s’hi trobarà el Cerdanyola i el Granollers, primer i tercer del seu grup i amb qui ja no haurà de jugar, i l’Europa, el Vilafranca i el Terrassa, primer segon i tercer del subgrup A, respectivament. Aquesta segona fase arrencarà el cap de setmana del 10 i l’11 d’abril i encara s’ha de definir el calendari, però el Girona Bja sap que s’haurà d’enfrontar als tres equips de l’altra subgrup a dues voltes, així que disputarà un total de sis partits.

La via curta

Quan acabi la temporada hi haurà tres equips que podran celebrar l’ascens de categoria. Aquest és l’objectiu de tots i els sis equips de la lligueta per l’ascens tindran dues vies per aconseguir-ho. La primera és per la via ràpida, i és que de la lligueta entre aquests sis equips els dos primers classificats aconseguiran l’ascens. De moment el Girona B no estaria entre ells, i és que s’arrosseguen els punts de la primera fase i els gironins partiran de la quarta posició amb 37 punts. Per davant seu tindrà l’Europa, líder amb 41 punts, i el Vilafranca i el Cerdanyola, que en sumen 40. Per sota quedarà el Terrassa, amb 35, i el Granollers, que tanca la taula amb 33 punts. Per tant, si els d’Axel Vizuete volen aconseguir l’ascens per la via ràpida hauran de remuntar en els sis partits que li resten, amb l’avantatge que la diferència de gols particular amb el Cerdanyola i el Granollers ja la té guanyada.

La via llarga

Si el Girona B no aconsegueix acabar aquesta segona fase entre els dos primers no dirà adeu a les opcions d’ascens, i és que encara quedarà jugar el play-off, on hi haurà en joc l’última plaça per 2a divisió FEF. Aquest play-off, que constarà de tres eliminatòries que es jugaran a partit únic i al camp del millor classificat, el disputaran un total de sis equips, que seran els quatre d’aquest grup que no ascendeixin ja i els dos primers classificats de la lligueta intermèdia. En la primera eliminatòria el tercer i el quart de la lligueta passaran ronda automàticament, mentre que el cinquè s’enfrontarà al segon de la lligueta intermèdia i el sisè al primer. Això deixarà quatre equips, que seran els que jugaran la semifinal i la final sempre a partit únic i al camp del millor classificat.

1. Europa 41 punts
2. Vilafranca 40
3. Cerdanyola 40
4. Girona B 37
5. Terrassa 35
6. Granollers 33 Els dos primers classificats ascendiran a 2a divisió FEF
Cada equip jugarà un total de 6 partits, que seran dues voltes contra els tres equips de l’altre subgrup.
Participants
6 equips:
Del 3r al 6è de la lligueta 1 i el 1r i 2n de la lligueta 2
Format
A partit únic sempre al camp del millor classificat
NOMÉS el campió ascendeix
1a eliminatòria
El 3r i 4t de la lligueta 1 passen automàticament
5è lligueta 1 - 2n lligueta 2
6è lligueta 1 - 1r lligueta 2
2a eliminatòria
3r lligueta 1 - Guanyador 1a eliminatòria pitjor classificat
4t lligueta 1 - Guanyador 1a eliminatòria millor classificat
3a eliminatòria
Guanyador 2a eliminatòria millor classificat - Guanyador 2a eliminatòria millor classificat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)