1a divisió

Diakhaby manté el discurs mentre que Cala el desmenteix

1a divisió. El central del València insisteix que el defensa del Cadis li va dir “negre de merda”, mentre que aquest sosté que s’ho inventa i que és víctima d’un “linxament mediàtic”

La paraula d’un contra la de l’altre, i tot pendent d’una investigació de la lliga que continua cercant imatges que revelin el crit racista que presumptament el central del Cadis Juan Cala va adreçar al defensa del València Mouctar Diakaby. Mentre s’espera una resolució, tots dos van comparèixer ahir per oferir versions absolutament oposades sobre el cas. En el cas del central francès, a les xarxes socials amb un vídeo. “Em va dir «negre de merda» i això és intolerable, un acte que no pot passar en la vida normal”, va dir el futbolista del València, mentre que, en el cas del presumpte infractor, aquest va triar la via d’una roda de premsa per negar taxativament cap tipus de comentari xenòfob de la seva banda. “Tot comença en un córner a favor del València en què Diakhaby cau sobre meu i rebo un cop de colze. Reclamo falta i ell em diu que m’aixequi. Això queda aquí. Després ve el gol, la targeta i la jugada desafortunada en què en una falta tinc una nova acció amb ell, rebo un cop i reclamo falta. Li dic que em deixi en pau i me’n desentenc. Aquí és on Diakhaby m’acusa de dir-li «negre de merda», va explicar el defensa andalús, segons ell sorprès amb la reacció de Diakhaby. “Em quedo amb cara de sorpresa pel que passa. La resta ja ho heu vist. Tot el que diu és fals.”

Cala, que considera que no hi ha racisme en el futbol espanyol –“en cada vestidor hi ha futbolistes negres i estan molt integrats”–, també pensa emprendre accions legals en contra del president del València, que a través d’un vídeo a les xarxes del club va donar escalf a Diakhaby donant per fet l’acte de racisme. “Espero que després de fer el vídeo se n’anés directe al jutjat a denunciar-me, perquè jo sí que penso fer-ho. Emprendré accions legals contra tots aquells que hagin intentat tacar el meu honor”, va concloure Cala. El València, per la seva banda, va acabar replicant amb un comunicat en què asseguren que no es creuen la versió del defensa del Cadis, fet que encén més una polèmica que només podrà apagar la lliga si té accés a material incontestable.

PROTAGONISTES

Em va dir negre de merda i això és intolerable, una cosa que no pot passar en la vida normal
Mouctar Diakhaby
FUTBOLISTA DEL VALÈNCIA
Tot el que diu és fals. Li vaig dir «deixa’m en pau» i ell diu que va ser «negre de merda»
Juan Cala
FUTBOLISTA DEL CADIS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)