1a divisió

Champions League

L’etern reivindicat

Keylor Navas va demostrar a Munic, amb deu intervencions, que continua sent un porter que es fa gran en dies determinants

“Al Madrid el problema que va tenir va ser de màrqueting, com a professional és inqüestionable”, considera l’exporter Luis Gabelo Conejo

De polèmiques, només les que poguessin generar les seves intervencions, sovint decisives en el destí europeu del Real Madrid. De paraules, cap més alta que l’altra. I amb tres Champions a l’esquena, Keylor Navas (San José, Costa Rica, 1986) va acceptar sortir de Madrid l’estiu del 2019 sense haver fet mèrits reals per ser acomiadat. I això sí, sense cap retret. “No tinc cap sentiment de revenja”, va dir el dia que li va tocar fer les maletes, víctima d’una rivalitat amb Thibaut Courtois que semblava decantada des del primer dia des dels despatxos de Chamartín i que només l’oposició d’il·lustres com Zinedine Zidane o Sergio Ramos, devots del porter costa-riqueny, van aconseguir esmorteir.

“Jo visc sense abaixar els braços, treballant sempre”, va afirmar Navas el dia que li va tocar enfundar-se els guants del París Saint-Germain, en una etapa en què ha reivindicat les seves millors virtuts: una agilitat felina sota els pals i un esperit gregari sorprenent en un club on abunden les individualitats. Ni un titular grandiloqüent, però la garantia d’algú que en els dies grans sempre sol estar present, com ja va demostrar en el mundial del 2014, quan va presentar-se al món sencer després d’haver tingut actuacions destacades amb el Llevant, passant per nits de glòria amb el Real Madrid fins a desembocar a Munic, on fa just una setmana Keylor Navas, amb deu intervencions, va frustrar els múltiples intents del Bayern de perforar la seva porteria. “No em sorprèn gens ni mica que passin els anys i segueixi al nivell que està. Té una mentalitat molt difícil de comparar”, assegura l’exporter costa-riqueny Luis Gabelo Conejo, que va ser qui el va recomanar a l’Albacete, la que va ser la seva porta d’entrada a Europa. “Aquell primer any no se’l recorda mai perquè l’Albacete va baixar. Però si no arriba a ser per Keylor, potser hauria baixat deu jornades abans. Navas és un jugador que allà on ha anat ha rendit a un nivell extraordinari”, considera un Conejo que adverteix que la seva situació al Real Madrid no té res a veure amb les seves prestacions sota els pals. “Un club com el Madrid tinc la sensació que és com una empresa de màrqueting, que necessita que els seus futbolistes siguin estrelles i venguin moltes samarretes. A Costa Rica ho és, però només som cinc milions de persones”, conclou l’exporter, que detecta en el seu compatriota una mentalitat per sobre de la mitjana. “És una persona que té clars els seus objectius i que es prepara a consciència per assolir-los. Estrictament com a esportista, compleix tots els requisits que un club pot demanar”, conclou Gabelo Conejo sobre un Keylor Navas que va ser una muralla a Munic i que es presenta com la gran resistència contra el Bayern també a París.

Recuperat
Keylor, que arrossegava algun problema físic en la prèvia del partit de tornada (21 h / M. LdC), va exercitar-se ahir amb normalitat i podrà posar-se sota els pals del Parc dels Prínceps.
84
partits
suma Keylor Navas en competició europea, i en 34 ha deixat la seva porteria a zero. Ha encaixat 74 gols en 7.669 minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)