Territorial

L’Escala fa saltar la banca i tanca la primera volta liderant la classificació

1a catalana. Els escalencs són la revelació de la temporada i lluitaran per l’ascens, com el Palamós i el Llagostera B, mentre que el Bescanó i el Lloret resisteixen a mitja taula i la Jonquera continua a zero

Sembla que sigui ahir quan es va reprendre la lliga de 1a catalana, però ja s’ha arribat a l’equador de la temporada després de les nou jornades de la primera volta, que han servit per veure com ha assimilat cadascú l’aturada de la competició i determinar els objectius pels quals es lluitarà en les segones nou jornades. Unes lluites que segur que no es decidiran fins al final, i és que la igualtat entre els sis equips gironins i els quatre osonencs, excepte alguna excepció, és màxima, i cal tenir present que només aspirarà a l’ascens el campió del subgrup –s’ho jugarà contra el campió del subgrup 1 B– i perdran la categoria els tres últims classificats, si és que l’assemblea de clubs no acorda el contrari un cop s’hagi acabat la temporada –cada vegada hi ha més veus que indiquen que així serà i que es viurà un curs amb ascensos però sense descensos.

En línies generals, l’actuació dels sis gironins de la categoria és més que notable, ja que cinc d’ells estan en les sis primeres posicions, tot i que el Vic té dos partits ajornats per Covid-19 que podrien provocar un daltabaix en la classificació. L’única nota negativa dins de la demarcació de Girona se l’emporta la Jonquera, que s’ha erigit com la Ventafocs del grup. Els fronterers encara no han sumat ni un punt, i gairebé han dit adeu a qualsevol aspiració, perquè, a més, només ha marcat un gol i n’ha encaixat 25. Només es va acostar a l’empat al camp del Manlleu (1-0), en un duel que es va decidir amb un gol en pròpia porta en el temps afegit.

Aspirants a l’ascens

La millor nota se l’emporta l’Escala, que ha acabat la primera volta ocupant el lideratge tot i empatar a punts amb el Tona, segon i únic osonenc a la part alta. Els de Sepu no només lideren la taula, sinó que són l’equip més golejador de la lliga, amb 16 dianes, i el menys golejat, amb 5. Tot i que ara els escalencs siguin líders, qui més temps ha ocupat la primera posició és el Llagostera B, que va arrencar d’allò més bé però ha perdut els dos últims partits i està un punt darrere dels líders. El camí contrari l’ha fet el Palamós, que s’ha espavilat amb l’arribada d’Edu Vílchez a la banqueta sumant 11 punts dels 15 possibles i s’ha enlairat fins a la quarta posició, a només dos punts dels líders, i aconseguint una excel·lent situació per lluitar per l’ascens en la segona volta.

Per patir el mínim

Una mica més lluny d’aquest primer grup hi ha els altres dos representants de la demarcació, el Bescanó i el Lloret, que amb 13 i 12 punts, respectivament, de moment s’han de centrar més a allunyar-se de les tres últimes posicions que no pas de mirar amunt. En el cas dels bescanonins, el debut històric en la categoria fins ara és inoblidable, sobretot pel que l’equip està aconseguint a casa, ja que ha guanyat quatre dels cinc partits que hi ha jugat –hi va perdre contra el Palamós (1-2)–. A més, en totes les victòries ha deixat la porteria a zero. A fora, però, els números no acompanyen, i és que a banda de l’empat al camp del Lloret en la segona jornada, compta els partits per derrotes. En el cas del Lloret la situació és diferent, ja que els d’Albert Batllosera només han perdut un partit, el de l’estrena. El que passa és que n’han empatat sis, i només n’han guanyat dos. Les dues victòries, això sí, han arribat en les últimes jornades, demostrant que el conjunt selvatà va clarament a l’alça.

L’ESCALA

Líder, l’equip més golejador i el menys golejat. Vorejant la perfecció

EL LLAGOSTERA B

Les dues últimes derrotes li han robat el lideratge que tenia des de l’inici de curs

EL PALAMÓS

Amb 11 punts de 15 possibles des de l’arribada de Vílchez, ja és un aspirant a tot

EL BESCANÓ

Dels 13 punts que suma, 12 han arribat a casa, on només ha perdut un partit

EL LLORET

De menys a més, amb només una derrota però sis empats i dos triomfs al final

LA JONQUERA

Paupèrrim inici dels fronterers, amb zero punts i només un gol en vuit partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)