2a divisió FEF

L’Olot s’immola i es complica la permanència (1-3)

2a divisió B. Els garrotxins s’avancen en el marcador gràcies a Alan Baró (11’) però, en la segona part, l’Oriola li remunta un partit amb tres gols en el 60, el 65 i el 86 que li fan fer un pas enrere en la lluita per evitar un doble descens

L’Olot ha perdut 1-3 contra l’Oriola. Els de la Garrotxa es compliquen molt la permanència tot i avançar-se en el marcador gràcies a una diana d’Alan Baró (11’). Els de Gabri han fet una bona primera hora de partit, però els visitants han remuntat el matx en cinc minuts d’inspiració que han deixat molt tocada la moral i la confiança olotina. Toché ha empatat en el 60, Chechu ha fet l’1-2 en el 65 i ja en el tram final Marí ha establert l’1-3 definitiu (86’). L’Olot depenia d’ell mateix per sortir de la zona de descens a tercera divisió FEF, però ha fallat quan no ho podia fer.

Els primers minuts de l’Olot han estat bons i carregats d’ambició. La circulació de pilota ha estat bona i els futbolistes olotins han trencat línies visitants per fer mal als visitants. El primer xut entre pals ha estat de l’Oriola, quan Chechu ha caçat un refús a la frontal i després de controlar l’esfèrica ha provat un xut amb rosca que Ballesté ha refusat amb una bona mà (3’). L’Olot no s’ha immutat i ha tornat a buscar amb verticalitat i decisió la porteria rival, però ha generat més perill a través de la pilota aturada. Amb Eloi com a executor, Escoruela gairebé fa el primer amb una rematada sense prou direcció al segon pal (8’) i en la segona oportunitat Alan Baró si ha estat encertat fent la seva segona diana en la segona fase amb el cap al primer pal (11’). Eloi Amagat li ha posat una caramel al de Darnius que no ha desaprofitat avançant-se al seu marcador.

El gol ha espavilat l’Oriola, que ha fet un pas endavant i ha pressionat amb criteri a un Olot que ha passat a ser imprevist i a sentir-se incòmode. Això sí, als de Machuca no sabien com generar perill i només en una jugada de Ferran Giner en el 40 ha posat l’ai al cor als aficionats, quan la centrada de l’extrem s’ha passejat per davant de la porteria de Ballesté. El balanç ofensiu garrotxí no ha estat molt millor abans del descans, i és que, només una rematada creuada de Salinas ha fet intervenir Aitor Arias (24’).

En la segona part, l’Oriola ha mantingut el nivell alt d’intensitat. l’Olot ha pogut fer el segon després d’una centrada de Pedro que Escoruela havia tornat a rematat amb el cap que Aitor Arias ha desviat amb una mà molt bona (50’). Els visitants han imposat el ritme i l’entrada de Toché al camp i el domini de Chechu en la zona de tres quarts ha estat vital per tal que l’Oriola fes una remuntada exprés. Primer, una obertura de Chechu cap a Miguel Marín, que ha fet una centrada a l’àrea petita. Toché ha fet una rematada que ha bloquejat Alan. El mateix davanter s’ha aixecat ràpid de terra i ha tornat a rematar per superar Balleté al pal curt (60’). El gol a fet mal a l’Olot, però Juan Delgado ha tingut l’opció d’avançar als olotins tres minuts després però ha rematat massa elevat (63’).

La decepció total ha arribat al municipal en el 65, quan Samu Pinto ha perdut una pilota en zona compromesa, Chechu ha rebut una passada a l’espai i amb un xut creuat excel·lent ha batut Ballesté per fer l’1-2 que ha deixat incrèduls a tots els aficionats i jugadors locals.

L’Olot ha quedat devastat amb la segona diana de l’Oriola i ha intentat reaccionar però els nervis han pesat massa als jugadors dirigits per Gabri Garcia. I és que, els de Machuca han fer un tercer gol davant la incredulitat de tothom. Ferran Giner ha servit una falta lateral al segon pal que Marí ha rematat amb el peu sol (86’). Una derrota de les que fan molt mal.