Champions

El repte de tornar a fer el cim

Champions League. Amb avantatge després del partit a París (1-2), Pep Guardiola aspira a jugar novament una final continental una dècada després de conquerir Wembley amb el Barça

Una dècada després, Pep Guardiola torna a estar a les portes de l’Olimp europeu. Amb el record llunyà però encara molt present del que per a molts va ser el millor equip de la història del futbol, d’aquell Barça que va atropellar el Manchester United a Wembley per coronar una etapa gloriosa, el tècnic de Santpedor oposita aquest vespre per jugar una nova final de Champions; seria la tercera que assoleix, enmig d’una trajectòria com a entrenador quasi inqüestionable, capaç d’exportar una idea de joc a llocs dispars com Alemanya o sobretot Anglaterra, però en què Europa sempre li ha negat el pas definitiu. Amb el Bayern va quedar tres vegades a les portes de jugar el partit definitiu i amb el Manchester City, una institució encara inexperta en aquestes latituds, li ha costat traspassar la barrera dels quarts.

I com ja va fer fa una dècada comandant el Barça, com més grans són els seus propòsits, més sòlides han de ser les seves conviccions, recepta a la qual el tècnic de Santpedor ha apel·lat per intentar sostenir l’1-2 de l’anada a París i poder classificar-se per a la final d’Istanbul. “No volem perdre aquesta oportunitat sense ser nosaltres mateixos. El que hem de fer és sortir a guanyar. Ho hem fet moltes vegades aquesta temporada”, va dir ahir Guardiola, que a les portes d’un dels partits més importants de la temporada, ha optat per relativitzar el potencial evident del rival: “Aquests dies hem parlat molt de qui som i què volem fer. Coneixem bé el PSG, ja el vam analitzar per fer-hi front la setmana passada, així que ara el focus hem estat molt més nosaltres”, va explicar el tècnic català, que podria classificar el conjunt skyblue per a la primera final de la seva història si és capaç de derrocar un rival que arriba immers en una lluita agònica per arrabassar la lliga al Lilla i amb el dubte de si podrà gaudir de la contribució de Kylian Mbappé. “Prendrem la decisió abans del partit, veurem com es desenvolupa en les pròximes hores, però soc optimista com de costum”, ha dit el tècnic del conjunt parisenc, un Mauricio Pochettino que comparteix una gran rivalitat amb el seu homòleg a la banqueta del City i que, després de classificar el Tottenham per a la final de fa dos anys, té el repte de conquerir la que seria la primera orelluda per al conjunt de París, en un xoc entre nou-rics del futbol mundial, amb la rivalitat Qatar-Abu Dhabi dels seus propietaris sempre latent i amb un Guardiola pel mig que té la possibilitat de continuar alimentant la condició de ser un dels millors entrenadors de la història del futbol, un distintiu que per exemple Pochettino ja li ha atorgat públicament.

LA PRÈVIA

Barça
2008/09 campió
2009/10 semifinalista
2010/11 campió
2011/12 semifinalista
Bayern
2013/14 semifinalista
2014/15 semifinalista
2015/16 semifinalista
Manch. City
2016/17 vuitens
2017/18 quarts
2018/19 quarts
2019/20 quarts
Veurem com evoluciona Mbappé; decidirem a última hora si juga, però soc optimista
Mauricio Pochettino
ENTRENADOR DEL PSG
No volem perdre aquesta oportunitat sense ser nosaltres mateixos. Sabem el que hem de fer
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MANCH. CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)