Més futbol

La UEFA perdona els clubs penedits i anuncia mesures contra els altres

Superlliga. Els nou clubs penedits presenten una declaració de compromís de club mentre que sobre els altres tres, Real Madrid, Barça i Juventus, se’ls hi aplicarà un càstig disciplinari

La UEFA no pensa deixar passar el desafiament que va suposar per ells la creació del projecte de la Superlliga. Aleksander Ceferin, el seu president, està actuant amb mà de ferro i avui ha emès un comunicat acceptant el perdó dels nou clubs penedits per haver format part del projecte i ha anunciat mesures disciplinàries pels que encara no l’han volgut enterrar del tot, que són el Real Madrid, el Barça i la Juventus.

La UEFA ha fet firmar a l’Arsenal, el Milan, el Chelsea, l’ Atlético de Madrid, l’Inter, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United i el Tottenham una “Declaració de compromís del club”, que consta de 8 punts, que són els següents:

1.Reconeix i accepta sense reserves el caràcter vinculant dels Estatuts de la UEFA

2.Es manté compromès i participarà en qualsevol Competició de Clubs de la UEFA cada temporada per la qual aquest club es classifiqui per mèrits esportius.

3. Tornarà a unir-se a l’Associació Europea de Clubs, que és l’únic organisme representatiu dels clubs que reconeix la UEFA.

4. Prendrà totes les mesures que estiguin al seu abast amb la intenció de posar fi a la seva participació en l’empresa establerta per formar i operar la Superlliga i posar fi a qualsevol acció legal relacionada existent.

5. Com a gest de bona voluntat, i juntament amb els altres clubs, realitzarà una donació per un total de 15 milions d’euros, que s’utilitzarà en benefici del futbol infantil, juvenil i de base en les comunitats locals d’Europa, inclòs el Regne Unit.

6. Estaran subjectes a la retenció del 5% dels ingressos que hagin rebut de les competicions de clubs de la UEFA durant una temporada, que es redistribuiran.

7. Acorden que se’ls imposin multes substancials si busquen jugar en una competició no autoritzada (100 milions d’euros) o si incompleixen qualsevol altre compromís que hagin contret en la Declaració de compromís de club (50 milions d’euros).

8. Proporcionarà compromisos individuals a la UEFA en què s’acceptin tots els principis i valors establerts en el Memoràndum d’Entesa de 2019 entre la UEFA i l’Associació Europea de Clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)