2a divisió FEF

La federació espanyola defineix els formats de la 2a i la 3a divisió FEF

Aquest migdia s’ha celebrat l’assemblea general de la federació espanyola i el president Luis Rubiales ho ha aprofitat per esvair molts dels dubtes que hi havia sobre la reestructuració de les categories, i és que en una de les seves intervencions ha aprofitat per explicar quin serà el format de competició de la 2a divisió federació i la 3a divisió federació –el de la 1a divisió federació va quedar aclarit fa uns dies, en el mateix moment en què es van conèixer els equips que formaran els dos grups.

La 2a divisió FEF

La segona divisió federació la formaran, igual que la 2a B aquesta temporada, 5 grups, que comptaran amb 18 equips cadascun. La federació ja ha confirmat que els 5 campions de grup pujaran directament a la 1a divisió FEF, i que del segon al cinquè jugaran un play-off per determinar els altres cinc ascendits. El format del play-off, com últimament, serà a partit únic i en una seu única, amb avantatge pel millor classificat en cas d’empat després de la pròrroga. En la part baixa és on hi haurà més garrotades, i és que descendiran a 3a divisió federació els cinc últims classificats de cada grup i els classificats en 13a posició també estaran en risc. El millor 13è es salvarà segur i els altres quatre jugaran una eliminatòria entre sí per evitar el descens, de manera que en dos dels cinc grups acabaran baixant 6 dels 18 participants.

La 3a divisió FEF

En el cas de la tercera divisió federació les agrupacions seran molt similars a les habituals de 3a divisió, amb 18 grups representant cada Comunitat Autònoma –Andalusia es divideix en dos grups conjuntament amb Ceuta i Melilla. La lluita per l’ascens serà dura, i és que pujaran els 18 campions de grup i només quedaran nou places en joc per la resta d’equips. Hi optaran del segon al cinquè classificat de cada grup, que primer faran un play-off per decidir l’equip que es jugarà l’ascens en una eliminatòria a partit únic amb el guanyador del play-off d’un altre grup. El que no ha quedat del tot establert és quin serà el sistema de descensos al futbol territorial, tot i que el president de la federació espanyola Luis Rubiales ja ha avisat que hi haurà més descensos que mai per compensar que el curs passat no n’hi va haver per culpa de la pandèmia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)