Eurocopa

Gal·les es rebel·la i esgarrapa l’empat

Grup A. Suïssa deixa escapar dos punts després d’avançar-se en l’inici del segon temps

Gal·les 1 Suïssa 1

GAL·LES:Ward; Roberts, Rodon, Mepham, Davies; Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, 93’); James (Brooks, 75’), Moore i Bale.SUÏSSA:Sommer; Mbabu, Elveldi, Schär, Akanji, Rodríguez; Xhaka, Shaqiri (Zakaria, 66’), Freuler; Embolo i Seferovic (Gavranovic, 84’).GOLS:0-1 (49’) Embolo. 1-1 (74’) Moore.ÀRBITRE:Clement Turpin.T.G.:A Schar i Mbabu, per Suïssa; a Moore, per Gal·les.PÚBLIC:Uns 6.000 espectadors a Bakú (Azerbaidjan).COMENTARI:No va quedar del tot satisfet el combinat suís quan Turpin va xiular el final dels noranta minuts. La sensació és que la selecció transalpina va deixar escapar dos punts contra el rival més fàcil del grup. I això que es va avançar just després del descans, però Gal·les, en una acció de córner molt ben executada, va deixar les taules en el marcador quan el partit s’abocava al final. Gal·les va començar amb més força en l’inici del partit, tot i que hi va haver un intercanvi de cops als quals Somer i Ward van haver de reaccionar davant les accions de Moore i Schar. Amb el pas dels minuts, els gal·lesos es van anar desinflant i Suïssa va fer un pas endavant que va desembocar en una gran ocasió de Seferovic, malbaratada pel davanter. Embolo va obrir el marcador just després de la sortida dels vestidors, quan es va desfer del ferri marcatge que rebia, i amb el cap, en una sortida de córner, va avançar el seu equip. Mbabu i Embolo van perdonar en accions posteriors, però no ho va fer Moore, amb el cap, rematant una centrada molt ben posada per Ramsey. Suïssa va marcar, però el VAR va anul·lar la diana en l’última gran ocasió.