Eurocopa

Amb Depay com a referent

Grup C. Holanda s’estrena contra Ucraïna amb l’afició local demanant a De Boer que jugui amb un 4-3-3. El davanter, que està a punt de fitxar pel Barça, és la seva gran arma ofensiva

Absent de les dues últimes grans cites de seleccions, l’Eurocopa 2016 i el mundial 2018, Holanda torna avui a mostrar-se al món. Ho fa després d’haver donat clares mostres de recuperació i haver estat segona en la Nations League amb Ronald Koeman a la banqueta i ara dirigida per un altre exblaugrana, Frank de Boer, que va agafar el relleu de l’actual entrenador del Barça amb la classificació per al torneig ja a la butxaca.. Debutarà contra Ucraïna (21.00 h, Tele 5) al Johan Cruyff Arena d’Amsterdam. I ho farà, precisament, envoltada de polèmica després que s’hagi acusat De Boer d’allunyar-se del cruyffisme, filosofia que ha portat l’oranje als seus èxits més importants. Frank de Boer ha estat criticat inclús pel seu germà Ronald per haver disposat un sistema 5-3-2. Ahir, a hores del debut, una avioneta sobrevolava l’entrenament de la selecció amb una pancarta que demanava al tècnic que jugui avui amb un 4-3-3 contra Ucraïna.

Caldrà veure si De Boer fa cas al seu cap o a l’opinió pública, però el que sí que té clar el seleccionador holandès és que el seu referent en atac serà Memphis Depay, que s’estrena en l’Eurocopa pendent de concretar el seu futur amb el Barça. Des del web del club, ahir, per uns moments, es podia comprar la seva samarreta blaugrana. Apareixia al costat de la d’Eric Garcia. Va ser una errada i ràpidament va desaparèixer. El seu fitxatge, però, podria estar a prop i ser anunciat la setmana vinent, després del partit contra Ucraïna. Depay i el Barça fa mesos que negocien. De fet, ho fan des que l’holandès va decidir no renovar el seu contracte amb el Lió. Alguna oferta millor li ha arribat en les últimes setmanes, però el Barça no pensa augmentar la que se li havia fet. Com a mínim pel que fa als diners. Sí que podria fer-ho pel que fa a la durada del contracte. Confien des del club blaugrana que Depay no faci com el seu compatriota Wijnaldum i decideixi jugar al Camp Nou. La seva relació amb Koeman juga a favor del Barça. També la complicitat que té amb De Jong, de qui no se separa aquests dies.

Depay està pendent del seu futur, però ara està centrat en el torneig, del qual vol ser protagonista als 27 anys. Arriba en el millor moment de la seva carrera i després d’haver deixat enrere els dubtes que bona part de l’afició holandesa havia tingut sobre ell. En els seus últims vint partits amb l’oranje, ha marcat tretze gols i ha donat tretze assistències. En els dos amistosos de preparació que ha jugat el combinat de De Boer, Depay ha fet tres gols. Una bona trajectòria que se suma als 22 gols fets aquest curs amb el Lió, el segon millor golejador de la lliga amb vint gols, només superat per Mbappé. “Depay ha crescut molt. És un líder. Assumeix més responsabilitats i s’està convertint en un referent per als més joves. A vegades assumeix massa riscos, és cert, però també ho és que de cada deu coses que intenta, vuit li surten. Això és el que necessitem com a equip”, ha assenyalat el seleccionador d’un futbolista que ha agafat experiència primer a Anglaterra amb el Manchester United i després a França amb el Lió i que ja no és aquell novell que, amb només vint anys, va formar part de la selecció que dirigida per Louis van Gaal va ser tercera en el mundial del 2014, disputat al Brasil.

MOMENT DOLÇ

Depay ha marcat tres gols en els dos partits amistosos de preparació

DE BOER

“[Depay] és un líder, assumeix responsabilitats i és un referent per als més joves”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)