Eurocopa

Anglaterra es treu la pressió

Grup D. Un solitari gol de Raheem Sterling permet al conjunt dels ‘tres lleons’ imposar-se a una Croàcia sense idees

Anglaterra arrenca amb el peu dret. Superior a Croàcia durant pràcticament tots els moments del partit, el conjunt dels tres lleons, candidat a acabar conquerint el títol, ha acabat imposant-se gràcies a un solitari gol de Raheem Sterling en un partit que deixa també la gran actuació del migcampista del Leeds Kalvin Phillips.

Sota un sol de justícia a Wembley, Anglaterra, corresponent a les sensacions prèvies que l’etiquetaven com una de les candidates a arribar lluny, ha sortit amb l’energia i l’agressivitat que se li reclamava, pressionant bé i ofegant la sortida de pilota d’una Croàcia incapaç de connectar amb Modric i amb Brozovic molt tapat. En els primers minuts de fogositat, els anglesos han estat a prop de colpejar amb un xut de Phil Foden que s’ha estavellat a la fusta i amb una rematada de Kalvin Phillips que ha repel·lit Livakovic. El pas dels minuts, però, han apaivagat el ritme anglès i han donat estabilitat a una Croàcia que ha acabat la primera meitat respirant.

I encara que la segona meitat ha començat amb la mateixa dinàmica, d’una Anglaterra de to més baix, el conjunt de Gareth Southgate ha aconseguit trencar la defensa croata amb una acció individual formidable de Kalvin Phillips, entrant pel carril central per acabar servint una pilota franca perquè Sterling superés la sortida de Livakovic al primer toc i desfermés el crit de Wembley.

Obligada pel context, Croàcia, que ha començat el partit de forma força contemplativa, ha intentat aixecar línies i el seu seleccionador, Zlatko Dalic, ha intentat insuflar energies amb l’entrada de Brekalo, Vlasic i Petkovic, però el seu equip s’ha quedat pràcticament sense rematar a porteria, més enllà d’una rematada tova de Modric que ha blocat sense problemes Pickford.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)