Eurocopa

Sterling i Kane posen Anglaterra als quarts (2-0)

Eurocopa.

Wembley ha celebrat la classificació de la selecció anglesa als quarts de final de l’Eurocopa després d’una memorable victòria davant d’Alemanya. Sterling, un altre vegada, i Kane han marcat els gols de l’equip de Gareth Southgate. No queda viu cap dels tres gegants del grup de la mort.

L’escenari i la transcendència del partit bé valien un duel d’ intensitat màxima, amb totes les precaucions possibles entre dues seleccions històriques i emblemàtiques. Alemanya ha entrat millor, governant el centre del camp, però ha estat Anglaterra qui ha disposat de la primera oportunitat clara: Neuer ha volat per refusar un sensacional xut d’Sterling des de fora de l’àrea quan s’arribava al primer quart d’hora de joc. Els anglesos, a poc a poc, han trobat la manera d’imposar el seu ritme i han respost el bon inici del seu rival. De nou, però, qui més estava patint s’ha quedat a un pam del gol: poc després de la mitja hora, Havertz ha deixat Werner cara a cara amb Pickford i el porter anglès ha realitzat un gran intervenció per negar el 0-1.

La primera part, en tot cas, ha acabat amb una fogonada de Harry Kane, que ha estat a punt d’aprofitar l’errada de Thomas Müller en una passada enrere. Hummels ha aparegut de manera providencial per salvar el seu equip. Pickford ha fet el mateix, en l’altra porteria, desviant un xut descomunal de Havertz amb una aturada no menys descomunal, en la primera acció de perill de la represa. La igualtat s’ha mantingut en el partit durant la segona part fins que Rahemm Sterling ha tornat a aparèixer per fer embogir Wembley. En el minut 75, el davanter del City ha rematat a la xarxa una centrada de Shaw, culminant una jugada que ell mateix havia iniciat.

Alemanya ha pogut empatar de seguida, cinc minuts després, com a conseqüència d’una errada en la passada d’Sterling. Thomas Müller, però, ha fallat el cara a cara amb Pickford, quan semblava que el més fàcil era marcar, i ha perllongat la seva maledicció amb l’Eurocopa. La decepció en l’equip de Joachim Low ha estat definitiva en el 86’, després que un contracop dels anglesos hagi acabat amb la pilota a dins de la porteria de Neuer i amb Kane cridant gol al cel de Wembley.