Eurocopa

Lukaku davant el mirall

El davanter de l’Inter s’enfronta a una Itàlia que li va canviar la vida

Criticat pel seu físic en els darrers mesos al Manchester United, una nova dieta i la mà de Conte l’han elevat a ser un dels millors atacants d’Europa

Pocs dies després de con­ver­tir-se en nou fut­bo­lista de l’Inter de Milà l’estiu del 2019, Romelu Lukaku (Anvers, Bèlgica, 1993) va pen­jar a les xar­xes soci­als una foto­gra­fia seva davant el mirall, sense samar­reta, i amb un mis­satge adreçat a tots aquells que havien posat en qüestió la seva forma física durant l’últim any com a fut­bo­lista del Manc­hes­ter Uni­ted. “No està mala­ment per a un noi gras”, va excla­mar el davan­ter belga, de qui se sap un pre­des­ti­nat des que va aparèixer amb tan sols 16 anys amb la samar­reta de l’Ander­lecht, però a qui el fut­bol també ha recla­mat una trans­for­mació per aca­bar sent un dels millors del pla­neta.

Per molt que rei­vin­diqués el punta quan va dei­xar Manc­hes­ter, el seu incom­men­su­ra­ble cos, els seus 191 centímetres, esta­ven lluny d’estar mode­lats de la millor manera per explo­tar les vir­tuts d’algú que, en ple­ni­tud, s’ha con­ver­tit en un davan­ter quasi impa­ra­ble. Ha estat Itàlia, país on el fut­bol sem­pre ha ren­dit un culte al cos i als bons hàbits, qui ha estat capaç de treure la seva millor versió. “Quan vaig arri­bar a l’Inter em van fer un estudi del cos i em van modi­fi­car la dieta”, ha expli­cat el davan­ter belga, que després d’un peri­ple llarg a Angla­terra bus­cant la seva eclosió defi­ni­tiva (Chel­sea, West Bromwich Albion, Ever­ton i Manc­hes­ter Uni­ted) ha vist com la meta­mor­fosi li arri­bava a San Siro. “Ara menjo molta ama­nida, peix, pit de pollas­tre i pasta shi­ra­taki. La veri­tat és que he notat molt l’efecte”, ha reco­ne­gut el davan­ter en una entre­vista als mit­jans de l’Inter.

Men­jar dife­rent i caure en mans d’un entre­na­dor malaltís com Anto­nio Conte han can­viat de forma dràstica la vida d’un Lukaku amb la potència de sem­pre, però ara més lleu­ger de movi­ments i amb un nivell de con­fiança i de com­pe­ti­ti­vi­tat que sem­pre li havien recla­mat. “Vas arri­bar en el moment ade­quat i em vas can­viar com a fut­bo­lista i em vas fer més fort men­tal­ment”, va escriure el punta d’Anvers en el comiat a un Conte que al des­cans d’un par­tit va arri­bar a dir-li que era “una por­que­ria”. “M’ho va dir davant de tots els com­panys. Mai m’havia pas­sat fins ales­ho­res. Real­ment allò em va des­per­tar, és un entre­na­dor que és fron­tal amb el fut­bo­lista, inde­pen­dent­ment de qui sigui.”

Després de la millor tem­po­rada de la seva vida, en què ha acon­se­guit 24 gols i 9 assistències en 36 apa­ri­ci­ons en la Serie A i ha estat un refe­rent abso­lut en la con­questa de l’Inter de Milà, Lukaku com­pa­reix ara a l’Euro­copa per ser l’escull d’un país que li ha can­viat la vida i que coneix les difi­cul­tats d’enfron­tar-se a un davan­ter quasi sense fis­su­res, difícil de collar quan el cen­tral el busca en el cos a cos i devas­ta­dor quan li plan­te­gen espais a camp obert. “És una força de la natu­ra­lesa, un davan­ter que per si sol genera coses, un fora de sèrie”, ha excla­mat Conte fa alguns dies a La Gaz­zetta dello Sport, posant en alerta tot un país que ja coneix les difi­cul­tats que plan­te­jarà Lukaku en un par­tit a cara o creu en què qual­se­vol detall t’envia a la lona.

Itàlia només ha encai­xat un gol i ha patit tres llançaments a la por­te­ria de Gigio Don­na­rumma. I dis­posa de cen­trals d’experiència con­tras­tada com Gior­gio Chi­e­llini i Leo­nardo Bonucci, però tot el país sap que fer front al gegant serà una bata­lla dife­rent.

3
gols
en 4 partits de l’Eurocopa ha fet Romelu Lukaku, que s’enfrontarà a la defensa menys golejada del torneig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.