Més futbol

La pilota comença a rodar

Futbol. Pedri i els catalans Eric Garcia, Mingueza, Puado, Olmo i Cucurella buscaran una medalla dues dècades després. Alguns d’ells ni tan sols havien nascut quan es van fer els Jocs de Sydney 2000

Espanya acumula més de vint anys sense guanyar cap medalla olímpica en la disciplina de futbol. Jugadors com Pedri o Eric Garcia, els dos noms que el Barça aporta a la cita de Tòquio, ni tan sols havien nascut abans de l’última medalla a Sydney 2000. Més lluny queda encara en la memòria l’or aconseguit a Barcelona 92 per la Quinta del Cobi, amb Guardiola, Luis Enrique, Ferrer, Pinilla i Toni Jiménez. Ara, després de quedar fora de la cita de Rio 2016, el combinat dirigit per De la Fuente intentarà guanyar la tercera medalla. Fins a cinc catalans hi ha en la selecció olímpica: Eric Garcia i Òscar Mingueza (Barça), Javi Puado (Espanyol), Dani Olmo (Leipzig) i Marc Cucurella (Getafe).

El combinat espanyol debuta avui (9.30 h) a Sapporo contra Egipte. El dia 25 (12 h) afrontarà el segon partit del grup contra Austràlia en el mateix escenari, i el dia 28 (13 h) tancarà la fase de grups contra l’Argentina a Saitama. L’albiceleste, guanyadora de l’or a Atenes 2004 i Pequín 2008, és clarament el rival a batre en aquest grup i un dels aspirants a les medalles.

De la Fuente s’ha emportat a Tòquio fins a sis futbolistes que ja van ser presents a l’Eurocopa amb Luis Enrique. Són Unai Simón, Pau Torres, Olmo, Oyarzabal, Pedri i Eric Garcia. En el cas dels dos últims, Ronald Koeman fa setmanes que té assumit que els seus futbolistes començaran la temporada amb el Barça sense haver desconnectat mentalment. Sobretot en el cas del canari, que serà el futbolista de la plantilla que més partits haurà disputat l’últim any.

Per a Pedri i Eric Garcia, aquest és l’estiu de les seves vides. Primer Eurocopa i ara Jocs Olímpics. Pedri va ser escollit millor jugador jove de l’Eurocopa i va figurar dins el millor onze escollit per la UEFA. També Eric Garcia viu instal·lat als núvols: doble cita futbolística i fitxatge pel Barça en un mateix estiu.

Egipte-Espanya Avui, 9.30 h
Sapporo
Austràlia-Espanya Dia 25
12.30 h. Sapporo
Espanya-Argentina dia 28
13 h. Saitama *GRUP C
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)