Lliga de les Nacions

Un altre encert de Luis Enrique

UEFA Nations League. La selecció espanyola, amb el blaugrana Gavi de titular, s’imposa a Itàlia, ofereix una versió convincent i espera rival a la final

Itàlia 1 Espanya 2

ITÀLIA:Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson; Barella (Calabria, 72’), Jorginho (Pellergini, 64’), Verratti (Locatelli, 58’); Chiesa, Insigne (Kean, 58’) i Bernardeschi (Chiellini, 46’).ESPANYA:Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Marcos Alonso; Busquets, Koke (Mikel Merino, 75’), Gavi (Sergi Roberto, 83’); Sarabia (Bryan Gil, 75’), Ferran Torres (Yeremi Pino, 49’) i Oyarzabal.GOLS:0-1 (17’) Ferran Torres. 0-2 (45’) Ferran Torres. 1-2 (83’) Pellegrini.ÀRBITRE:Sergei Karasev.T.G.:Al local Locatelli; als visitants Azpilicueta, Sarabia i Oyarzabal.T.V.:Doble groga a Bonucci ( 41’).

Ja no és cap novetat que, en els últims temps, als partits de la selecció espanyola els precedeixi un ambient enrarit, de tensió, fins i tot amb un punt de mala maror. I és que la crítica a Luis Enrique, des de l’entorn del combinat estatal, ja sigui per les convocatòries que fa, per les decisions que pren, o, també, pel que diu, és pràcticament una tradició. En l’Eurocopa, el tècnic ja es va enfrontar a múltiples debats, dels quals va sortir vencedor en la majoria, i, ahir, en les semifinals de la UEFA Nations League, va tornar-ho a fer, orientant cap a la final de la competició un equip sobre el qual s’havien dipositat una altra vegada molts dubtes. Espanya es va imposar (1-2) a Itàlia, l’actual campiona d’Europa, que feia 37 partits que no perdia, i va oferir una versió més que convincent.

Va ser, doncs, el partit d’ahir un nou encert de Luis Enrique, a qui se li havia desaprovat, sobretot, que no tingués cap davanter centre a la llista, i, també, que convoqués Gavi, un jove de 17 anys que suma 7 participacions en el futbol professional. No és dels que s’arruga, l’entrenador asturià, en aquestes circumstàncies; al contrari, és dels que infla el pit, i de San Siro en va sortir victoriós precisament jugant sense 9, va fer-ho amb un de fals, i amb Gavi de titular, que amb 17 anys i 62 dies va convertir-se en el futbolista més jove que juga amb la selecció espanyola. El blaugrana va disputar 83 minuts i va protagonitzar una actuació sensacional, solvent i precís amb la pilota, i aguerrit i treballador, sense.

Gavi va donar la raó al preparador, però també el col·lectiu amb el seu joc, la seva proposta, sense un punta de referència. Pablo Sarabia, Mikel Oyarzábal i Ferran Torres van combinar molt bé a dalt, van intercanviar posicions, i, amb dues jugades similars, Ferran, rematant dues centrades d’Oyarzábal, la roja es va avançar 0-2 en la primera part. I l’enfrontament va quedar pràcticament decidit, ja que, just abans del segon gol, Leandro Bonucci va ser expulsat, i el matx ja es va posar molt costa amunt per a l’equip entrenat per Roberto Mancini. Després del descans, la selecció espanyola, amb la superioritat numèrica i l’avantatge en el marcador, va dominar completament, encara que, en el tram final, en un contraatac propiciat per una errada en cadena dels visitants, Pellegrini va escurçar distàncies i va donar emoció.

LA FRASE

És un gust veure Gavi jugar. Ho fa com si estigués al pati de casa seva. No és un cas gens normal
Luis Enrique Martínez
SELECCIONADOR D’ESPANYA

EL RÈCORD

Amb 17 anys i 62 dies, Gavi va convertir-se en el futbolista més jove que juga amb la selecció espanyola

Bèlgica i França es juguen l’altre lloc a la final

El Juventus Stadium serà l’escenari aquesta nit (20.45 h / La 1) de l’altra semifinal de la competició, que enfrontarà Bèlgica i França. Els dos equips es presenten a la cita sense absències destacades en un partit en què un dels màxims al·licients està en la parcel·la ofensiva dels dos combinats, en els dos tridents atacants: els belgues tenen De Bruyne, Hazard i Lukaku; i els francesos, Griezmann, Benzema i Mbappé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)