Lliga de les Nacions

França remunta i se cita amb Espanya

UEFA Nations League. Un gol de Theo Hernández decanta la balança en un partit trepidant contra Bèlgica

Bèlgica 2 França 3

BÈLGICA:Courtois, Castagne (Batshuayi, 92’), Alderweireld, Denayer, Verthongen, Carrasco, Witsel, Tielemans (Vanaken, 70’), De Bruyne, Eden Hazard (Trossard, 75’) i Lukaku.FRANÇA:Lloris, Pavard (Dubois, 92’), Koundé, Varane. Lucas Hernández, Théo Hernández, Pogba, Rabiot (Tchouameni, 74’), Griezmann, Mbappé i Benzema (Veretout, 97’).GOLS:1-0 (37’) Carrasco. 2-0 (40’) Lukaku. 1-2 (62’) Benzema. 2-3 (69’) Mbappé. 2-3 (90’) Théo Hernández.ÀRBITRE:Daniel Siebert (alemany).

Serà un Espanya-França el que diumenge vinent dirimirà el títol de la Lliga de les Nacions després que el conjunt del gall acabés imposant-se a Bèlgica en un partit trepidant, amb alternatives en totes dues àrees i que va acabar decantat per un gol molt al final de Théo Hernández

En un partit aparentment força tancat però que va acabar embogint, de dos equips amb estructures defensives molt rígides i reforçats tots dos per un tercer central, cosa habitual en els belgues però no tant en els francesos, va ser l’equip de Robert Martínez el que va trobar en les seves individualitats més encert per agafar iniciativa en la nit. Yannick Carrasco, que no havia intervingut gaire fins aleshores, va aprofitar un cara a cara amb Pavard passada la mitja hora per guanyar-li un pam, al defensa del Bayern, i batre Lloris per baix, amb una rematada rasa al pal curt. I només tres minuts més tard, amb Kevin de Bruyne com a assistent, Lukaku va aprofitar una acció d’àrea per doblar l’avantatge dels diables rouges amb una definció magnífica amb la cama dreta per sobre de Lloris per deixar la vigent campiona del món a la lona abans del descans.

Obligats per la nit, però, els bleus van tenir una reacció de fúria i, impulsats per un Kylian Mbappé elèctric, van iniciar un setge a la porteria de Thibaut Courtois que va desembocar en el gol de Karim Benzema, que va ajustar bé la pilota al pal i, tot seguit, amb un penal de Youri Tielemans sobre Antoine Griezmann. Mbappé, obrint el peu amb categoria, va restablir una igualtat que en el descans pintava negra per a la selecció de Didier Deschamps. I en un intercanvi de cops final impactant, en què Pogba va topar contra la fusta i Lukaku va veure com li invalidaven un gol per fora de joc, va acabar imperant un xut creuat de Théo Hernández per posar els dos peus dels francesos en la final.