El Girona B i el Peralada no frenen i deixen enrere l’Olot, que perd contra la Pobla

Migdia intens de futbol de 3a divisió federació, amb la disputa dels partits del Girona B, el Peralada i l’Olot, els tres primers classificats que arrencaven la jornada separats únicament per dos punts. Després d’avui, però, l’Olot veu com perd l’estela dels altres dos, i és que els d’Albert Carbó han perdut per la mínima al camp de la Pobla de Mafumet (1-0), mentre que el Girona B, tot i patir fins el final, no ha fallat contra el Castelldefels (1-0) i el Peralada, amb un inspirat Marc Medina, ha guanyat al camp del Granollers (1-3).

La primera derrota

L’Olot torna amb les mans buides de la visita al camp de la Pobla de Mafumet després de sortir perdent de l’intercanvi de cops en què s’ha convertit el partit, i és que els dos equips han disposat de bones ocasions però només el local Guzmán ha estat capaç d’obrir el marcador.

En la primera part Ferrón n’ha tingut un parell per obrir el marcador i Kilian ha tingut a més clara, però Dani Parra ha evitat el gol. Batalla també ha hagut de treballar de valent per evitar el gol dels locals, sobretot en un llençament de falta directa poc abans del descans. En la represa ha estat quan s’ha decidit el partit, i és que Santi Guzmán ha marcat l’1-0 en el 49’ amb un xut creuat des del balcó de l’àrea. Els olotins han intentat reaccionar i han disposat d’ocasions per empatar el partit, sobretot a les botes de Vallès, Arranz i Zaka, però la pilota no ha volgut entrar i l’1-0 s’ha mantingut fins el final.

Victòria èpica

El Girona B, líder, rebia la visita del cuer, el Castelldefels, però ha hagut de suar de valent per aconseguir els tres punts, i és que el gol de la victòria no ha arribat fins al minut 90, quan Dawda, de cap, ha marcat l’únic gol del partit.

Els d’Axel Vizuete han arrencat bé el matx, arribant amb perill a la porteria rival, però el Castelldefels ha reaccionat amb el pas dels minuts i també ha gaudit de bones ocasions per obrir el marcador en la primera part, tot i que Jona ha estat providencial en més d’una ocasió per evitar el gol.

En la segona part als dos equips els hi ha costat molt més arribar a la porteria rival, tot i que el Girona B ha continuat sent l’equip que duia la iniciativa i generava més sensació de perill. L’ordre defensiu dels visitants ha permès mantenir el 0-0 fins al tram final, quan primer ha avisat Castroviejo amb un gol anul·lat i en els últims minuts ha arribat el torn de Dawda. El davanter primer ho ha provat amb un xut potent que ha desviat Romero i després, ja en el 90’, no ha perdonat.

Al ritme de Medina

El Peralada ha resolt la seva visita al camp del Castelldefels per la via ràpida i encadena així la tercera victòria en els tres partits que ha jugat a domicili. L’artífex de la victòria ha estat Marc Medina, i és que el de Platja d’Aro ha marcat un triplet de gols en els minuts inicials. Medina ha obert la llauna en el minut 4’ aprofitant un rebot després d’una rematada de Sergi Romero a la sortida d’un córner. Poc després, en el 10’, ha aprofitat una errada defensiva per marcar a plaer el 0-2. I en el minut 19 ha arribat el 0-3, quan el davanter ha culminat una gran jugada col·lectiva.

En la segona part el ritme ha decaigut, tot i que els xampanyers han continuat tenint ocasions. Aquesta vegada, però, ha estat el Granollers qui ha trobat el camí del gol quan Zaid Saban ha superat Aitor Mújica amb un remat creuat (72’). Amb el 3-1 semblava que s’hi podria posar emoció al partit, però el Peralada ho ha controlat bé i no ha patit en excés fins el xiulet final.