1a divisió

Al Madrid se li apaga la llum

1a divisió. Els blancs, sense la inspiració dels més determinants i sense espai per córrer al contraatac, ofereixen una pobra versió i cauen al feu del Getafe

Getafe 1 Real Madrid 0

GETAFE:Soria; Damián, Cabaco (Nyom, 84’), Mitrovic, Cuenca, Olivera; Aleñà (Florentino, 74’), Arambarri, Maksimovic; Sandro (Jaime Mata, 64’) i Enes Ünal (Jankto, 83’).REAL MADRID:Courtois; Lucas Vázquez (Peter, 85’), Militao, Alaba, Mendy (Marcelo, 46’); Casemiro, Kroos (Isco, 85’), Modric; Asensio (Hazard, 46’), Benzema i Rodrygo (Mariano, 67’).GOLS:1-0 (9’) Enes Unal.ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús).T.G.:Als locals Damián i Arambarri, i als visitants Rodrygo i Casemiro.

No perilla el seu lideratge encara, però l’inici d’any del Real Madrid no va ser per tirar coets. L’equip dirigit per Carlo Ancelotti va encetar el 2022 amb una derrota (1-0) al feu del Getafe i va veure truncada la sèrie de 15 duels invicte, en un partit en què va oferir una versió molt pobra, sobretot en la segona part. L’equip blanc viu sustentat en el talent de Courtois, Benzema i Vinicius i el contraatac i, ahir, amb el belga i el francès a un nivell terrenal, sense el brasiler (baixa per covid) i amb un rival que no li va cedir metres per córrer, se li van apagar els llums.

Els primers compassos del partit, a més, li van trencar els esquemes. I és que Militao, un dels futbolistes més destacats en la temporada del conjunt blanc, va propiciar, amb una errada gruixuda, el gol del Getafe que va acabar decidit l’enfrontament. El central brasiler, amb la pilota als peus i sent últim home, es va confiar i es va deixar pispar la cartera per Enes Unal (9’), que, sol davant de Courtois, no va perdonar. Van arribar, aleshores, els millors minuts de l’equip blanc, que va jugar a prop de l’àrea rival i va generar diverses ocasions de perill, la més clara un xut al travesser de Modric. Tot i això, no va estar afinat i el Getafe va resistir fins al descans.

S’entreveia, doncs, un segon temps de monòleg blanc, però res més lluny de la realitat. Ancelotti va intentar sacsejar l’equip que orienta donant entrada a Marcelo i Hazard sense efecte i el Getafe, ben endreçat i intens, va controlar la situació sense estar excessivament sotmès. Sense arguments, el conjunt blanc va marxar buit de Getafe i avui podria veure com el Sevilla, el seu màxim perseguidor, se li acosta cinc punts, amb un partit menys.

L’equip no ha semblat el d’abans de Nadal. Ens hem quedat de vacances un dia més