1a divisió

Pressió per fer fora l’entrenador del Rayo femení per una nota de veu en què animava a cometre una violació

Es diu Carlos Santiso, té 31 anys, acaba de fitxar pel Rayo encomanant-se a la patrona dels impossibles –aspira a salvar-lo del descens quan és cuer a sis punts del penúltim– i si fos per la seva afició i les seves jugadores ja seria fora, tot i que no fa ni una setmana que el coneixen. El motiu és una nota de veu que va enviar l’any 2017 al grup de whatsapp que tenia amb el seu cos tècnic d’aquell moment. El missatge és repugnant perquè sosté que cometre una violació grupal fomentaria la cohesió del cos tècnic, i ha provocat la reacció immediata de la federació de penyes del Rayo, que en demana la destitució immediata. El sindicat de futbolistes (AFE) portarà el tema a la comissió negociadora del Pla d’Igualtat i la plantilla del Rayo reprova el que va dir el seu tècnic però no va més enllà –prou feina té amb les precàries condicions de treball que pateix– i la RFEF ha obert una investigació. El cas ha saltat a l’esfera política i totes les formacions de l’Ajuntament de Madrid –a excepció de Vox– han condemnat les manifestacions i alguns n’han demanat la destitució

De moment, el Rayo es resisteix a fer-lo fora i ha perdonat el tècnic. Una actitud que contrasta amb la que va tenir el club en negar-se a incorporar l’ucraïnès Roman Zozulia per considerar-lo simpatitzant dels postulats nazis. “Aquí es fitxen professionals, no persones” ha estat ara la resposta del president del Rayo, Martín Presa.

La transcripció de l’enregistrament fa posar els pèls de punta: “Aquest staff és increïble, però ens falten coses. Ens falta fer-ne una com els de l’Arandina [tres jugadors d’aquest club van ser condemnats per violar una menor, tot i que en segona instància un d’ells va ser absolt], però que sigui major d’edat per no ficar-nos en jaris, i ens la carreguem tots junts. Això és el que uneix realment un staff i un equip. Mira els de l’Arandina, anaven directes cap a l’ascens”.

Més enllà de valorar si es tractava d’una proposta, d’una broma injustificable o d’una acció amb rellevància penal, la realitat és que algun dels destinataris del xat es va guardar l’enregistrament i, segons algunes fonts, el va difondre el passat novembre. Tot i això, el Rayo ha contractat Santiso, que ha demanat perdó i suplica que no se’l faci fora: “Vull demanar perdó i deixar constància del meu penediment profund per una broma masclista desafortunada i de molt mal gust que vaig fer fa més de quatre anys en un grup privat. Agraeixo al Rayo que, després d’aquests audios dels quals estic profundament penedit i avergonyit, m’hagi escoltat, hagi entès les meves explicacions i hagi acceptat les meves disculpes. Prego i suplico a tota l’opinió pública que intenti concedir-me el perdó com ja ha fet el Rayo, per evitar la meva destrucció com a ésser humà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)