Més futbol

MARLON SANTOS

JUGADOR DEL XAKHTAR DONETSK

“Aquí tot ha acabat sent un caos”

A tocar de dos quarts de tres del migdia a Kíev, una hora menys a Catalunya, Marlon Santos (Duque de Caxias, Brasil, 1995) despenja el telèfon per atendre L’Esportiu. Veu accelerada i rumor de fons. “Estic amoïnat de veritat”, avisa l’exjugador del Barça. Ja fa hores que l’ofensiva russa ha sacsejat Ucraïna i ell, futbolista del Xakhtar Donetsk des de l’estiu passat, viu amb angoixa unes hores que ara mateix ningú sap com acabaran.

Com han estat les darreres hores?
De caos total, absolut. Ara mateix estem en un hotel que disposa d’un búnquer, i amb la sensació que en qualsevol moment pot caure un míssil, que al final és el que ha dit el president de Rússia. Estem aquí tots els estrangers i alguns membres de l’staff del Xakhtar i directius. La sensació és d’una enorme incertesa.
I estan dins del búnquer?
Encara no, dins del búnquer només hi entrarem en el cas que hi hagi alguna sospita o que passi alguna cosa a prop de l’hotel. Tenim prou coses per mantenir-nos allà alguns dies, si fa falta.
Però vostè estava residint en un hotel o tenia residència ja a Kíev?
Ja m’estava en una casa. Des del club m’han despertat a les 4 de la matinada i m’han dit que havia de venir a aquest hotel. A casa ha quedat tot com estava, no hem tingut temps de res. Totes les coses que tinc a Ucraïna han quedat allà.
Vostè a sobre hi té la família, a Ucraïna...
Sí, cosa que encara m’amoïna més. Tinc la meva dona en una situació de tensió molt gran, la meva sogra i tres fills. Una situació complicada i amb la sensació de no saber què fer.
I el Xakhtar, què els diu?
Estem intentant trobar un autobús [ahir al migdia encara no l’havien trobat] que ens pugui treure a tots de la ciutat. L’espai aeri està tancat i hi ha moltíssima gent que intenta sortir del país per carretera. Fins i tot els jugadors ucraïnesos del Xakhtar volen marxar, però per ara no poden perquè el seu govern no els ho permet.
Té clar què haurà de fer ara. Continuarà sent jugador del Xakhtar o es planteja deixar el club?
No, soc jugador del Xakhtar i la idea és continuar sent-ho. El club s’ha portat de manera excel·lent amb mi, m’ho estant posant tot molt fàcil, i l’únic que puc fer és ser agraït, però també s’ha de veure quina és la situació en les pròximes hores.
Vostè que ha parlat també amb els ucraïnesos de la plantilla, hi havia la sensació que es podia arribar a una situació així?
No, de cap manera. Tots estàvem esperant una mica més de diàleg, una mica més de pau, però... Perdona però t’he de deixar perquè ens estan dient que hem de baixar a baix al refugi. Fins a la propera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)