1a divisió

El Madrid no falla abans del clàssic i supera (0-3) el Mallorca

El Madrid no ha fallat abans del clàssic i amb una victòria (0-3) arribarà el clàssic del proper diumenge amb 15 punts d’avantatge respecte el Barça. Els blancs, que treuen 8 punts al segon, el Sevilla, han marxat però amb una factura que s’ha de veure com de cara els hi surt ja que s’han retirat del partit lesionats Mendy, Rodrygo i Benzema. S’haurà de veure quin abast tenen les esmentades dolences produides en un matx que s’ha decidit després del descans.

La primera part no ha tingut gols, tampoc moltes ocasions però sí molt de ritme. L’acció s’ha centrat en la banda dreta del Mallorca i en l’esquerra del Madrid, en el duel que han protagonitzat Maffeo i Vinicius, entre els quals han saltat espurnes. L’atacant brasiler ha encarat constantment i ha intentat marxar del lateral català contínuament, i l’ex del Girona se n’ sortit prou bé i l’ha sabut neutralitzar i, de fet, fins i tot, ha estat a punt d’avançar als balears. I és que en les seves botes ha tingut l’ocasió més clara del primer temps, quan s’ha quedat sol davant Courtois entre l’àrea petita i el punt de penal, però el seu xut ha anat al pal. Pels blancs, que han tingut la possessió, Benzema també ha pogut marcar abans però el porter Sergio Rico ho ha impedit.

No ha pogut però aturar el porter del Mallorca a la segona part ni a l’atacant francès ni tampoc a Vinicius, tot i rebaixar en la seva pugna amb Maffeo. El primer gol, del brasiler (55’) ha estat amb polèmica, ja que s’ha originat per una pèrdua de Baba en sortida de pilota, que ha estat objecte d’una falta que ni l’àrbitre ni el VAR han advertit. Més tard, Benzema (77’ i 82’) ha decidit l’enfrontament; primer amb un gol de penal i després amb un golàs de cap a centrada de Marcelo.