Champions

Una altra vegada Benzema

Champions. Amb un ‘hat-trick’, l’atacant francès impulsa el Real Madrid a Stamford Bridge, on supera un desorientat Chelsea i s’acosta a les semifinals

Chelsea 1 Real Madrid 3

CHELSEA:Mendy; James, Christensen (Kovacic, 46’), Silva, Rudiger, Azpilicueta; Jorginho (Loftus-Cheek, 64’), Kanté (Ziyech, 46’); Mount, Havertz i Pulisic (Lukaku, 64’).REAL MADRID:Courtois; Carvajal, Alaba, Militao (Nacho, 64’), Mendy; Valverde (Ceballos, 86’), Modric, Casemiro, Kroos (Camavinga, 74’); Vinícius i Benzema (Bale, 86’).GOLS:0-1 (21’) Benzema. 0-2 (24’) Benzema. 1-2 (40’) Havertz. 1-3 (46’) Benzema.ÀRBITRE:Clement Turpin.T.G:al local Rudiger; i al visitant Militao, que es perdrà la tornada.

Vila-real 1 Bayern 0

VILA-REAL:Rulli, Foyth (Aurier, 81’), Albiol, Pau Torres, Estupiñán, Coquelin (Pedraza, 59’), Capoue, Parejo, Lo Celso, Danjuma (Chukwueze, 81’) i Gerard Moreno.BAYERN:Neuer, Pavard (Süle, 72’), Upamecano, Lucas Hernández, Davies, Kimmich, Musiala, Coman, Müller (Goreztka, 62’) (Marc Roca, 93’), Gnabry (Sané, 62’) i Lewandowski.GOLS:1-0 (8’) Danjuma.ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès).T.G.:al local Estupiñán.

Una altra vegada Karim Benzema va aparèixer en el Real Madrid. El davanter de 34 anys, que va pel camí dels 35, està sent el far del conjunt blanc en la lliga, amb els 24 gols i 11 assistències que acumula, on és líder, i també a Europa, on ahir va fer un pas important per ser en les semifinals de la Champions League. El capità madridista ja va ser l’heroi en la miraculosa i inexplicable victòria (3-1) en l’anterior estació contra el PSG al Santiago Bernabéu amb un hat-trick i, ahir, a Stamford Bridge, contra el Chelsea, va repetir fórmula, amb un altre trio de dianes, que van servir per guanyar (1-3), aquesta vegada de manera coherent, el vigent campió d’Europa, que no va semblar-ho ser.

I és que l’equip entrenat per Thomas Tuchel va ser superat per un Real Madrid que arribava al matx en un moment futbolístic delicat. Els blancs, però, van mostrar la seva cara més recognoscible, ben endreçats al darrere i sent verinosos en el contraatac, completant, sobretot en la primera part, una actuació més que solvent. Els de Carlo Ancelotti, present a la banqueta finalment després de donar negatiu de la covid-19, van impedir al conjunt blue córrer, una de les seves principals virtuts. Sense espais i amb la pilota, al Chelsea li va tocar crear davant d’un equip organitzat prop de la pròpia àrea i no se’n va sortir, patint, a més, cada vegada que la perdia, ja que els madridistes sí que trobaven camp per galopar. Així van arribar cinc ocasions claríssimes dels blancs; dues les va ficar Benzema (21’ i 24’) amb dues rematades de cap sensacionals; les altres tres, Vinícius –al travesser–, Carvajal –aturada de Mendy– i el mateix Benzema –xut a fora–, les van malbaratar. El Chelsea, totalment desorientat, no es trobava i, tot i això, just abans del descans, va aconseguir ficar-se en el partit amb un gol de Havertz (40’).

Era previsible una reacció del conjunt londinenc en el segon acte, en què Tuchel va desfer la seva habitual línia de cinc al darrere, però, només de començar, entre el porter Mendy i Rudiger van regalar la pilota a Benzema (46’), que a porteria buida va tornar a obrir escletxa. La diana va liquidar els locals, que no es van reactivar fins que va entrar el poderós Lukaku a la gespa. L’ariet belga va fixar la defensa blanca, la va enfonsar, i això va propiciar que el Chelsea acabés atacant molt a prop de la porteria dels madridistes, que van treure aigua en el tram final. En van tenir de clares els blues, a les botes de Lukaku i Ziyech, però cap dels dos va encertar i no van poder escurçar l’avantatge que el Madrid tindrà en la tornada de dimarts vinent al Bernabéu.

El Vila-real perdona el Bayern

El Vila-real va sorprendre el Bayern, al qual va superar (1-0) amb un gol de Danjuma (8’) i al qual hauria pogut guanyar de forma més àmplia. L’equip groguet, en la segona part, va disposar de diverses oportunitats per marcar. Tot es decidirà a Munic dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)