1a divisió

El Madrid no falla i agafa quinze punts d’avantatge al Barça (2-0)

Molt complicat. El conjunt blanc guanya al Getafe gràcies als gols de Casemiro i Lucas Vázquez i posa una muntanya de punts respecte els blaugrana, que això sí, han disputat dos partits menys

El Madrid ha guanyat amb comoditat al Getafe (2-0) gràcies a les dianes de Casemiro i Lucas Vázquez. L’equip dirigit per Carlo Ancelotti ha controlat l’enfrontament en tot moment i suma tres punts que li permeten agafar una avantatge de quinze punts respecte el Barça, que ha disputat dos partits menys que el seu etern rival.

En la primera part, el Madrid s’ha trobat un Getafe ben posicionat, amb una línia de cinc defenses molt visible i sense espais per desenvolupar el seu joc i gairebé ni inquietar la porteria defensada per David Soria. Vinicius ho ha intentat un parell de vegades i Fede Valverde ha fet lluir al porter visitant però no ha estat fins al minut 38, quan els d’Ancelotti han trencat la teranyina blava gràcies a una gran assistència de Vinicius amb l’exterior del peu que ha rematat Casemiro arribant des de la segona línia estirant-se en planxa.

En la segona part, el conjunt blanc ha controlat l’enfrontament com ha volgut i en cap moment el Getafe l’ha inquietat. De fet, els madrilenys han pogut ampliar el seu avantatge amb un xut des de la llarga distància de Valverde que ha marxat a fora per poc, el preludi del 2-0 que seria definitiu de Lucas Vázquez, que ha donat encara més tranquil·litat. El lateral dret ha fet una paret amb Rodrygo i ha definit amb sang freda davant de Soria (68’).

Amb el 2-0, el tècnic italià del Madrid ha pensat en la tornada dels quarts de final de la Champions League per fer entrar a futbolistes menys habituals com Gareth Bale, xiulat per la seva afició després de més de dos anys sense jugar davant seu, o Dani Ceballos.

Els múltiples canvis i la inacció dels dos equips han rebaixat la tensió en un partit que podria haver revifat si Enes Ünal hagués estat encertat en una rematada creuada ja en el minut 90. L’atacant del Getafe ha topat amb la base del pal en la darrera acció de perill real.