1a divisió

El Madrid fa la de sempre

Pas cap al títol. El conjunt blanc remunta un 2-0 al camp del Sevilla en un triomf molt polèmic culminat en el minut 92 amb un gol de Benzema

Sevilla 2 Real Madrid 3

SEVILLA:Bono; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña (Augustinsson, 62’); Jordán, Rakitic; Lamela (Ocampos, 72’), Papu Gómez (Óliver Torres, 46’), Tecatito (Gudelj, 62’); i Martial (Rafa Mir, 40’).REAL MADRID:Courtois; Lucas Vázquez (Nacho, 81’), Militao, Alaba, Carvajal; Kroos, Modric (Asensio, 81’), Camavinga (Rodrygo, 46’), Valverde; Vinícius i Benzema (Mariano, 95’).GOLS:1-0 (21’) Rakitic. 2-0 (25’) Lamela. 2-1 (50’) Rodrygo. 2-2 (82’) Nacho. 2-3 (92’) Benzema.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:als locals Martial, Diego Carlos i Óliver Torres; als visitants Camavinga, Nacho i Mariano.

El Real Madrid va fer un pas molt important en el seu camí cap al títol de lliga ahir al feu del Sevilla, d’on va sortir vencedor (2-3) amb la seva fórmula de sempre de salvar els enfrontaments in extremis. I és que l’equip entrenat per Carlo Ancelotti va marxar al descans perdent 2-0 i va acabar remuntant en el minut 92 amb una diana de Benzema, el màxim golejador del campionat amb 25 gols, el seu millor registre en una lliga des que és al Madrid. El triomf madridista, però, va estar marcat per la polèmica, ja que en la primera part, en el minut 38, i quan el conjunt blanc estava dos gols per sota, l’àrbitre, Cuadra Fernández, va perdonar l’expulsió a Camavinga en una acció clamorosa. El migcampista madridista, que ja tenia targeta groga, va cometre una falta claríssima al local Martial, tallant un atac prometedor i que era una segona groga de llibre, però l’àrbitre no va assenyalar ni falta. L’acció es va resoldre amb Martial lesionat, substituït i amb una targeta groga per haver protestat. La decisió, doncs, va condicionar molt el matx, ja que amb deu jugadors i 2-0 per sota, l’esdevenidor hauria estat probablement molt diferent.

Amb tot, la realitat és que al final el grup dirigit per Julen Lopetegui va malbaratar un gran avantatge assolit via Rakitic (21’) i Lamela (25’). El Sevilla havia estat molt millor en el primer acte, però en el segon va estar nefast i tot va canviar. Rodrygo (50’) va escurçar distàncies aviat i el conjunt sevillista va caure. El Madrid va collar i la polèmica va tornar a aparèixer, ara a l’altra àrea, quan l’àrbitre, ja superat, va anul·lar un gol a Vinicius per unes mans que sembla que no van existir. El VAR, de fet, el va advertir, s’ho va mirar al monitor, però es va mantenir en la decisió i ara van ser els blancs, que abans s’havien queixat d’un penal de Diego Carlos per unes mans totalment involuntàries després d’un rebot amb el porter Bono, els indignats.

Tot i això, no li va influir, al Madrid, que va establir l’empat amb un gol de Nacho (82’) i, ja en el temps afegit, Benzema (92’) va capgirar el resultat. Quan li queden 18 punts per disputar, els tres punts assolits li permeten ampliar el seu avantatge de líder respecte al segon, el Barça, en 15, encara que el conjunt blaugrana té dos partits menys i podria rebaixar la distància a 9.

En la primera part ells haurien d’haver acabat amb deu claríssimament. La falta és d’escàndol
Julen Lopetegui
TÈCNIC DEL SEVILLA
No entenc com pot xiular les mans de Vinicius. Amb la vermella a Camavinga, el pla ja era complet
Carlo Ancelotti
TÈCNIC DEL REAL MADRID
En el minut 38, amb 2-0 favorable al Sevilla, Camavinga hauria d’haver estat expulsat