Champions

El Barça pateix a Wolfsburg però jugarà la final (2-0)

El Barça jugarà el 21 de maig a Torí la seva tercera final de la Champions en quatre anys després de resistir l’escomesa del Wolfsburg en una segona part en què les alemanyes han fet els dos gols (2-0) i en què han assetjat la porteria de Sandra Paños. És la primera derrota del Barça després de 40 victòries seguides en competicions oficials. A Europa, l’última derrota de l’equip va ser la de les semifinals del 2020 al Reale Europa també contra el Wolfsburg.

Per a l’equip alemany, tot i l’eliminació, també ha estat un partit històric ja ha que ha batut, amb22 mil espectadors, el seu rècord de públic.

El Wolfsburg ha sortit aquesta vegada amb la defensat molt més a prop de la seva àrea després de l’estratègia suïcida del Camp Nou. El Barça s’ha trobat amb menys espais per tocar però el resultat de l’anada li ha permès jugar amb paciència i buscar el gol sense urgències. Les millors ocasions del primer temps han arribat en els minuts finals amb dues rematades de la suïssa Crnogorcevic, que a passades de Hansen i Aitana no ha tingut prou punteria. Guijarro també n’ha tingut una de clara en un córner que Rolfö ha allargat amb el cap. L’equip local, molt prudent durant tot el partit, ha pogut sorprendre el Barça en un xut creuat de Roord.

La tempesta ha arribat en els primers minuts de la segona part. Dues fuetades de fora l’àrea de Wassmuth (47’) i Roord (60’), la primera després d’una possible falta de les locals, ha fet creure amb el miracle de la remuntada. El Wolfsburg ha jugat amb una marxa més que les blaugrana, per moments descol·locades per la pressió dels locals. Giráldez ha fet canvis. L’entrada de Mariona ha donat més consistència al mig del camp i la jugadora mallorquina, de fet, ha estat l’única que ha buscat porteria. Les alemanyes no han parat de pressionar i Paños ha evitat el gol en una rematada de Pajor. La portera de Schult ha pujat a rematar els últims córners del partit amb la defensa del Barça aculada. Finalment, l’equip ha pogut celebrar la classificació a la gespa.

La tercera final

El Barça ja va ser campió la temporada passada a Göteborg després de golejar el Chelsea (4-0) i va jugar del 2019 a Budapest on va ser clarament superat pel Lió (4-1).

El rival en la final sortirà del duel d’aquesta nit (21 h) a París entre el PSG i el Lió, que en l’anada