Drama majúscul

3a divisió FEF. El Figueres perd al camp del Sant Andreu (2-0) i baixa a 1a catalana deu anys després

Sant Andreu 2 Figueres 0

SANT ANDREU:Ramos, Llamas, Argilaga (Èric López, 84’), Sergi Vives, Noguera (Marc García, 84’), Fassani (Alejandro, 84’), Carreón (Busquets, 51’), Domènech, Gimeno, Aparicio i Pau Morer (Alberto, 76’).FIGUERES:Jaime González; Espuña, Carlos García, Pol Bastidas, Rusu (Marc Marí, 60’), Jorge Torres (Joel Arimany, 68’), Reñé (Marco Gordon, 68’), Pugi, Domi, Suaibo i Khalid.GOLS:1-0 (60’) Llamas. 2-0 (92’) Busquets.ÀRBITRE:Ollé Lladó.T.G.:Als locals Noguera i Ramos, i als visitants Khalid i Domi.

El Figueres diu adeu a la 3a divisió FEF i jugarà la temporada que ve a 1a catalana. Una notícia duríssima per a l’equip més veterà de la categoria, que tornarà al futbol territorial deu anys després. I és que els figuerencs encara no havien viscut cap descens des de la refundació, l’any 2007 –van pujar una categoria per any des de 3a territorial fins arribar a tercera divisió, la temporada 2012/13.

La certificació del descens del Figueres va arribar amb la derrota d’ahir al camp d’un Sant Andreu que havia d’assegurar la cinquena posició per jugar el play-off. L’objectiu era difícil per als figuerencs, que també necessitaven que el Granollers perdés a casa contra la Pobla. Això últim va passar; per tant, la Unió depenia de si mateix. Però no va poder ser. En un partit igualat, les millors ocasions sempre van ser per als quadribarrats, que, en la segona part, van acabar trobant el premi del gol amb la diana de Llamas, que va aprofitar el rebuig d’una aturada de Jaime. Amb l’1-0, tot es va complicar moltíssim per la Unió, que ho va intentar tot però no va aconseguir empatar el partit i, en el temps afegit, amb l’equip bolcat a l’atac, va encaixar el 2-0 al contraatac.

El Manresa guanya la lliga i envia l’Olot al ‘play-off’

L’Olot no ha pogut pujar al tren de l’ascens directe. Els olotins, que descansaven, necessitaven que el Manresa perdés al camp de l’Hospitalet, però els del Bages van acabar aconseguint la victòria en un partit en què van jugar tota la segona part amb superioritat numèrica i que van tenir sota control, pel que fa referència al marcador, en tot moment. D’aquesta manera, els de Manix Mandiola acaben la temporada en la segona posició i hauran de jugar el ‘play-off’ d’ascens, que arrencarà la setmana que ve en la primera eliminatòria contra el Sant Andreu a casa. Per pujar haurà de superar el conjunt quadribarrat, després de l’eliminatòria contra el guanyador del San Cristóbal-Girona B i, per últim, l’eliminatòria contra el finalista d’un altre grup.

Ahir, a més, el Sants va aconseguir la permanència, però haurà d’estar pendent dels possibles descensos compensats.