Més futbol

Lluita directa per l’ascens al Sadar

Lestadi del Sadar serà testimoni (diumenge, 12h) d’un duel a vida o mort. L’Espanyol femení s’enfronta a l’Osasuna; el primer i el segon classificat del grup nord de la segona divisió. Els dos equips depenen d’ells mateixos per fer un pas en ferm que els permeti ser campions –amb el permís del Levante Las Planas, tercer– i, d’aquesta manera, obtenir l’únic bitllet disponible per pujar a primera.

Ara mateix, les blanc-i-blaves són líders del campionat amb 55 punts, seguides de molt a prop per les navarreses, les millors de la segona volta, que en tenen 53, els mateixos que el Levante Las Planas, que rep l’Atlético de Madrid B.

Un estadi gran

Les rojillas juguen normalment a la ciutat esportiva de Tajonar, però el club va decidir fa setmanes cedir el camp del masculí El Sadar, amb 23.500 localitats, per reunir el major nombre possible d’aficionats locals i empènyer l’equip cap a la categoria d’or.

La venda d’entrades ha estat un èxit, però a l’altra banda, l’afició blanc-i-blava també s’ha posat les piles i ha organitzat, amb el suport de la Federació de Penyes, un viatge multitudinari cap a Pamplona, així que l’ambient promet ser eixordador.

Agenda complicada

Després del partit a Navarra, les blanc-i-blaves rebran a casa el Seagull badaloní i, per finalitzar, s’enfrontaran al Levante-Las Planas, en el que serà el darrer esglaó per poder aconseguir el títol. Però aquí tampoc ho tindran fàcil perquè els de Sant Joan Despí encara no hi han dit la seva.

Actualment, les del Baix Llobregat ocupen la tercera posició, empatades a 53 punts amb l’Osasuna, i podrien també aconseguir el lideratge, si és que guanyen tots els partits que queden i l’Espanyol i l’Osasuna en perden algun.

Amb aquest calendari, l’Espanyol té al davant tres finals i si les guanya totes tornarà a jugar l’any vinent a la categoria d’or, lloc que va perdre la temporada passada i que li correspon recuperar pel seu pes històric dins dels futbol femení.

Referent català

De fet, abans de la interrupció inigualable del Barça, les blanc-i-blaves eren la referència a Catalunya, juntament amb l’Estartit i el Sant Gabriel. Sense anar gaire lluny, l’any 2006 l’Espanyol va fer un doblet, va guanyar la lliga i la copa, i van ser elles les que aleshores van batre el rècord d’assistència en un partit femení. Va ser contra l’Atlético de Madrid a l’RCDE Stadium davant un públic de 20.000 persones.

Aquell mateix any, l’Estartit va arribar a fitxar la jugadora estel·lar de l’època, la mexicana Maribel Domínguez, més coneguda com a Marigol, que en aquell moment militava a les files blaugrana.

Els problemes econòmics que va tenir l’entitat blanc-i-blava els anys següents van fer minvar l’equip, que es va veure obligat a desfer-se d’algunes de les seves millors jugadores per recuperar liquiditat, com ara Marta Corredera i Marta Torrejón. També va haver de deixar escapar una prometedora Alexia Putellas, que va debutar com a professional amb la samarreta de l’Espanyol l’any 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)