2a divisió A

Derbi canari per acostar-se al cel

El Tenerife i el Las Palmas s’enfronten en la semifinal per pujar a primera, amb duel català a les banquetes

Tenerife - Las Palmas. Las Palmas - Tenerife. Dos derbis canaris en tres dies per determinar qui accedeix a la final del play-off d’ascens a la Primera Divisió. Dimecres i dissabte són les dates assenyalades en vermell per pràcticament tot l’arxipèlag. El primer partit serà a l’Heliodoro Rodríguez López de Tenerife (dimecres, 21h).

Dos equips que han fet una temporada excel·lent en una categoria sempre difícil, però que arriben en situacions força diferents a aquest tram decisiu. Els tinerfenys han estat un conjunt extremadament regular tota la temporada, mantenint-se en zona de play-off pràcticament de principi a fi. Però arriben a aquest duel en un dels pitjors moments de la competició, en encadenar tres derrotes per primera vegada en tota la lliga.

Tot i això, el conjunt blanc-i-blau ha aconseguit formar un bloc realment complicat de superar. Tot i ser un equip amb bon tracte de pilota i jugadors tècnicament superdotats, és extremadament sòlid defensivament. Així ho diuen els números: el segon equip menys golejat de la categoria només superat per l’Almeria, campió de lliga. Un comportament que li ha permès acabar com a cinquè classificat i signar una gran temporada.

El Las Palmas ha viscut un any molt més irregular. De fet, després de caure per 1-3 contra el Girona en la jornada 31 semblava una utopia pensar en la promoció, però el tram final de lliga dels grocs ha estat senzillament impecable. Onze jornades consecutives sense perdre i nou victòries. Una dinàmica imparable que els ha permès acabar entrant com a quarts classificats i, segurament, com l’equip a batre si tenim en compte els precedents de les últimes temporades: ascens per qui arriba millor al play-off. I en aquesta ratxa hi ha tingut molt a veure el nivell d’un dels millors jugadors de la categoria, Jonathan Viera. Són set gols –sis en les últimes sis jornades– i tres assistències en aquests onze duels.

Un duel d’enorme tensió, per la rivalitat i pel que hi ha en joc. Un derbi canari amb un duel especial a les banquetes, un duel català. Lluís Miquel Ramis, tarragoní, a la banqueta del Tenerife i Francesc Xavier García Pimienta, barceloní, a la del Las Palmas. Dos entrenadors que han mostrat el seu gran nivell aquesta temporada. Ramis amb molt més bagatge en el futbol professional, Pimienta en la seva primera experiència fora del Barça. Tenerife - Las Palmas. Ramis - Pimienta. Mig ascens en joc en una eliminatòria apassionant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)