Lliga de les Nacions

En defensa d’Eric Garcia

Nations League. Recurrent objecte de crítica per una part de l’entorn de la selecció espanyola, Luis Enrique i Sergio Busquets fan costat al central culer

Eric Garcia és un nom que genera debat en una part de l’entorn de la selecció espanyola. Així ha estat des que Luis Enrique ara farà un any va convocar-lo per a l’Eurocopa, quan no tenia gaire experiència professional, al davant d’altres opcions com ara Nacho Fernández o Raúl Albiol, més del gust de diversos sectors i que a hores d’ara continuen sense anar al combinat estatal. Eric, de 21 anys, és, doncs, recurrent objecte de crítica. “Hi ha jugadors que posen molt calents periodistes i aficionats”, va dir ahir Luis Enrique, que va sortir en defensa del central del Barça, que ha estat en el punt de mira darrerament després de cometre una errada que va costar un gol a la roja contra la República Txeca (2-2) diumenge. “Totes aquestes situacions són injustes. Ha comès un error, però com tothom. El que passa és que hi ha uns errors que agraden a determinats sectors... això el farà més fort”, hi va afegir Luis Enrique. “És un jugador meravellós, espectacular i, mentre jo pensi així i sigui seleccionador i ell continuï a aquest nivell, continuarà venint. Jo aguantaré la pressió i ell també perquè això ja ve de fa temps”, va dir el tècnic. “Si jo veiés dos o tres jugadors millors que ell en la seva posició no vindria, però com que no els veig i ell m’encanta, continuo endavant amb els meus”, va completar.

També li va fer costat Sergio Busquets. “Coneixent l’Eric, sé que continuarà igual. És molt tranquil i el que li importa és el què passa al vestidor i al terreny de joc”, va expressar. “Només puc parlar bé d’ell; sempre atent, escoltant, és molt professional. Un grandíssim futbolista i un gran company”, va indicar Busi. “És el procés d’estar en una selecció top i en un club top i que això és futbol i s’han de crear debats. Li ha tocat a ell. Coses que passen en el món del futbol”, va manifestar el capità de l’equip.

Calma amb Ansu Fati

La selecció espanyola visita avui Suïssa (20.45 h/ La1) amb urgències després de sumar dos empats en dues jornades en el seu grup de la Nations League. No està garantida la presència d’Ansu Fati, que no ha participat en cap dels anteriors dos matxs que el grup orientat per Luis Enrique ha disputat en aquesta convocatòria. “Per mi està millorant, pel que fa a dinàmica d’entrenaments i ritme de competició, però no puc dir si jugarà”, va asseverar el preparador asturià. “Amb Ansu anirem a poc a poc, no hi ha cap mena de pressa”, va concloure.

LES CRÍTIQUES

“Hi ha jugadors que posen molt calents periodistes i aficionats”, opina Luis Enrique

De Jong juga 23 minuts; Memphis, 0

Els Països Baixos van imposar-se a Gal·les (1-2) en la Nations League en un partit en què els dos blaugrana que juguen amb la samarreta taronja van ser suplents. Frenkie de Jong va entrar en el minut 67, mentre que Memphis Depay no va jugar. En l’altre partit destacat del dia, Bèlgica va golejar (6-1) Polònia per la qual va marcar, qui si no, Robert Lewandowski.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)