Eurocopa

Els Països Baixos busquen hereu

Per fi arrenca l’Eurocopa femenina. Una competició que estava prevista per a l’estiu del 2021, però que la pandèmia i el canvi de data del torneig masculí van ajornar fins avui, 6 de juliol del 2022. Un torneig que arriba en el millor moment del futbol femení, però amb la trista baixa d’última hora d’una de les seves estrelles: Alèxia Putellas. Avui, l’amfitriona, Anglaterra, i Àustria obren foc a Old Trafford (21 h).

Una de les grans candidates a guanyar l’Eurocopa és Suècia, que és la selecció que ve d’aconseguir un èxit més recent. El combinat escandinau va penjar-se la plata olímpica a Tòquio l’estiu passat. Hi va firmar un gran paper la blaugrana Fridolina Rolfö, que té companyes de gran nivell com ara Asllani, Blackstenius o Eriksson. Els Països Baixos, liderats per l’exblaugrana Lieke Martens i la davantera de l’Arsenal Vivianne Miedema, referents en l’atac neerlandès, es presenten com la selecció defensora del tron. Són les campiones de l’última edició, l’any 2017. En la final van derrotar Dinamarca, que té Pernille Harder a les seves files. Les daneses estan enquadrades en el mateix grup que Espanya, on també hi ha Alemanya. Malgrat que no van passar de quarts el 2017, les alemanyes han guanyat la competició més cops que ningú: vuit, sis dels quals de manera consecutiva (1995, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013). Noruega, amb les blaugrana Hansen i Engen i l’estrella del Lió, Ada Hegerberg, o França, amb jugadores de la talla de Katoto, Cascarino o Renard, són també candidates. Tampoc cal oblidar-se de l’amfitriona, Anglaterra. Amb la davantera del Manchester City Ellen White com a referent i amb la flamant nova jugadora del Barça Lucy Bronze. L’empenta del públic pot ser un factor a tenir en compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)