2a divisió FEF

De Llagostera a Badalona

Adquisició. Després de mesos de negociació, es tanca l’acord pel qual el Badalona absorbeix la Unió Esportiva Costa Brava. El nom de la fusió entre els dos clubs serà CF Badalona Futur

El final de la Unió Esportiva Llagostera ha arribat. El club gironí, conegut des de fa un any com a Unió Esportiva Costa Brava, desapareix del mapa futbolístic vuit anys després d’haver tocat el cel amb l’ascens a la segona divisió espanyola. Un final que arriba després de confirmar-se l’acord per a l’absorció del club per part del Badalona. A partir del 27 de juliol, dia en què es farà la junta extraordinària del Costa Brava, es posarà en marxa el procediment mercantil per tal que es produeixi l’absorció, que conclourà en els pròxims mesos amb l’adquisició per part del Badalona de tots els actius del nou Badalona Futur, que és el nom sorgit de la fusió entre els clubs. Aquest fet, que federativament es produirà a partir de la temporada 2023/2024, comportarà que aquest curs totes dues parts col·laborin per tal de complir els tràmits i requisits necessaris per aconseguir l’absorció pactada.

El Badalona Futur competirà a la segona federació, categoria on havia baixat el Costa Brava aquest curs passat. El líder d’aquest nou projecte serà Oriol Alsina, l’històric tècnic del Llagostera durant tants anys. Caldrà veure quins jugadors en formen part i si alguns dels futbolistes del Costa Brava jugaran en aquest nou projecte. L’excandidat a la presidència del Barça Toni Freixa serà el conseller delegat i també accionista. D’altra banda, el Badalona, que també havia baixat, en aquest cas a tercera federació, actuarà com un equip sub 23 i tindrà Santi Álvarez com a entrenador. El president del club badaloní, Miguel Ángel Sánchez, va valorar l’acord en una roda de premsa: “El Costa Brava ha estat un club molt professional durant la seva vida esportiva. Es mereix un respecte pel que ha aconseguit. Volem començar un gran projecte. Estem molt contents i agraïts.”

El Costa Brava ja va anunciar quins serien els temes a tractar en la junta extraordinària del dia 27, que significarà el pas definitiu cap a l’absorció per part del Badalona. El primer punt de l’ordre del dia previst és el canvi de domicili social i canvi de denominació de la SAD, i el segon tractarà de la destitució del consell d’administració i el nomenament del nou consell de la SAD.

De Llagostera a Badalona. L’antiga Unió Esportiva va començar a casa seva, un municipi de 8.000 habitants. Va passar per Palamós per les exigències del futbol professional i acaba el seu camí lluny d’on el va iniciar.

S’ACABA

Final d’un club que va passar de les categories regionals a la segona divisió

CONVOCATÒRIA

El 27 de juliol es farà una junta extraordinària per abordar tots els canvis

BANQUETA

Oriol Alsina, entrenador del Costa Brava, dirigirà el nou equip a 2a RFEF

Un èxit meteòric i una caiguda lliure

El Llagostera va viure els seus anys més prolífics entre el 2004 i el 2014. L’arribada d’Oriol Alsina a la banqueta va significar un punt d’inflexió. El club va enllaçar ascens rere ascens, va passar de la segona territorial al futbol professional, amb el salt a la segona divisió l’any 2014 després de derrotar el Nàstic en la fase de promoció. L’equip va resistir dos anys, fins que va perdre la categoria el curs 2015/2016. Aquell any va estar a punt de fusionar-se amb el Palamós, però finalment tots dos van continuar el seu camí. La caiguda va continuar, amb el descens de segona B a tercera. El Llagostera encara va tenir un moment d’èxit amb la consecució de la copa Federació l’any 2020. Va salvar la plaça a la nova primera federació, però enguany ha baixat a la segona. Institucionalment, el 2021 va tornar a Palamós –primer volia anar a l’Estartit– per intentar reflotar el projecte i va canviar de nom i es va passar a dir Unió Esportiva Costa Brava. Una decisió que van catalogar de “pura supervivència”, assegurant que ser de Llagostera no era suficient per competir i que volien convertir-se en l’equip de tota la Costa Brava. Un any després, ni Llagostera, ni Palamós ni Costa Brava. Tot acaba a Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)