1a divisió

Un Madrid espès no passa de l’empat en la segona prova de la pretemporada

Els blancs empaten a dos davant l’América mexicà en el debut amb gol de Benzema i amb Hazard transformant el segon des del punt de penal

No ha jugat només el Barça aquesta matinada de dimecres als Estats Units. Si a Las Vegas ho feia el conjunt culer, a unes quantes milles a la costa oest ho ha fet el Real Madrid, a San Francisco. Els blancs han disputat el segon partit de la pretemporada després del clàssic del passat diumenge, i no han pogut passar de l’empat davant l’América mexicà.

Ancelotti ha apostat per fer pràcticament dos onzes diferents a cada part. Només tres jugadors han disputat més de 45 minuts: Rüdiger, Lucas Vázquez i el porter Lunin –Courtois s’ha quedat a la banqueta–-. Nacho i Mendy han completat la defensa al primer temps, Casemiro, Kroos i Modric el centre del camp i Vinícius, Asensio i Benzema l’atac.

La primera meitat del Madrid no ha estat bona, especialment els primers vint-i-cinc minuts s’ha vist superat pel conjunt mexicà. Al minut cinc, Henry Martín ha avançat als mexicans a passada de Layún, en una acció on Rüdiger –avui com a central– no ha estat prou concentrat.

Ha tingut opcions l’América per ampliar distàncies, però ha acabat pagant la manca d’encert. Superats ja els vint minuts, Karim Benzema, que debutava en aquesta pretemporada, s’ha inventat un autèntic golàs, ja marca de la casa del francès. Ha rebut a la frontal escorat al vèrtex esquerre de l’àrea, ha combinat amb Asensio, qui li ha deixat morta a la mitja lluna perquè el gal definís amb suavitat i una rosca impecable al pal allunyat del porter Ochoa, que res ha pogut fer.

A partir de l’empat el Madrid ha millorat i, com a mínim, ha estat capaç de passar a controlar el partit. I així ha continuat durant el segon temps. Alaba i Militao han entrat al descans, també ho han fet Tchouameni, Camavinga, Valverde i Ceballos al mig i Hazard i Rodrygo com a atacants. Precisament el belga ha estat l’encarregat de convertir el penal que ha suposat el segon gol, després que Reyes atropellés a Lucas Vázquez a l’interior de l’àrea.

Tot i la millora respecte a l’inici, el Madrid ha estat espès. Ha tingut alguna opció per ampliar l’avantatge, però també n’ha concedit i en cap moment s’ha sentit clarament superior. No ha tancat l’encontre i un error li ha costat que l’América empatés. Vinícius Tobías, jove lateral brasiler fitxat el passat gener pel Castilla, havia entrat al minut seixanta - també Vallejo - i a falta de menys de deu minuts pel final ha comès un penal força innecessari sobre Álvaro Fidalgo, format al planter madrileny. El mateix Fidalgo l’ha executat. En primera instància l’ha aturat Lunin, però s’ha repetit perquè el d’Ucraïna s’havia avançat moltíssim. En el segon, Fidalgo no ha fallat.

Empat a dos d’un Madrid amb les idees poc clares i amb una falta de ritme i tensió evidents, també propis d’aquestes alçades de pretemporada. Els blancs tenen feina en aquestes últimes setmanes de preparació si volen arribar mínimament a punt al primer partit oficial, que serà el 10 d’agost a la Supercopa d’Europa davant l’Eintracht de Frankfurt a Helsinki. El darrer amistós dels d’Ancelotti serà la matinada d’aquest diumenge davant la Juventus a Pasadena, a Califòrnia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)