1a divisió

Verstappen i Red Bull acaronen el títol mundial

Fórmula 1. El neerlandès ha guanyat vuit de les tretze proves que s’han disputat i s’escapa de Leclerc abans de l’aturada per les vacances d’estiu

Max Verstappen, en la classificació de pilots, i el seu equip Red Bull, en la de constructors, han fet un pas més cap als títols mundials en les dues modalitats amb els seus resultats en el GP d’Hongria d’aquest cap de setmana passat, que ha posat punt final a la primera part de la temporada. La fórmula 1 s’atura ara un mes per les vacances d’estiu i la pròxima prova no es disputarà fins al 28 d’agost, en el GP de Bèlgica. Quan torni la competició, quedaran nou curses per acabar de decidir els títols.

L’actual campió del món i actual líder del mundial ha sumat 258 punts en les tretze primeres curses i supera per 80 punts el segon classificat, que és Charles Leclerc (178). Max Verstappen ha aconseguit vuit victòries, la darrera en el circuit d’Hungaroring, mentre que el monegasc n’ha sumat tres. Les altres dues se les han repartit els seus companys d’equip, Sergio Pérez i Carlos Sainz. El mexicà de Red Bull és tercer, amb 173 punts, i s’està acostant a Leclerc, mentre que el madrileny de Ferrari ha baixat a la cinquena posició (156), superat per George Russell amb el ressuscitat Mercedes, que té dos punts més (158).

En el mundial de constructors Red Bull també s’està distanciant clarament de Ferrari després de les últimes proves. La marca austríaca suma un total de 431 punts i en té 97 d’avantatge respecte a la italiana, amb 334. Ferrari, després de les darreres ensopegades, està veient com Mercedes s’està acostant perillosament des de la tercera posició. En les darreres dues curses els pilots de la marca alemanya han estat tots dos al podi, amb dos segons llocs de Lewis Hamilton i dos tercers llocs de Russell, mentre que els pilots de Ferrari han aconseguit un quart i un cinquè lloc com a millors resultats.

El retorn de la fórmula 1 a la competició serà dur per als pilots i els monoplaces i disputaran tres curses a Europa en tres caps de setmana consecutius. Després tocarà la girà asiàtica, amb dues curses, i tot seguit es traslladaran al continent americà. Com és habitual, el mundial de fórmula 1 tancarà la temporada amb el GP d’Abu Dhabi.

Les curses que falten
GP de Bèlgica 28 d’agost
GP dels Països Baixos 4 de setembre
GP d’Itàlia 11 de setembre
GP de Singapur 2 d’octubre
GP del Japó 9 d’octubre
GP dels Estats Units 23 d’octubre GP de Mèxic 30 d’octubre
GP del Brasil 13 de novembre
GP d’Abu Dhabi 20 de novembre
Mundial de pilots
1r. M. Verstappen (Red Bull) 258 pt.
2n. C. Leclerc (Ferrari) 178 pt.
3r. S. Pérez (Red Bull) 173 pt.
4t. G. Russell (Mercedes) 158 pt.
5è. C. Sainz (Ferrari) 156 pt.
6è. L. Hamilton (Mercedes) 146 pt.
7è. L. Norris (McLaren) 76 pt.
8è. E. Ocon (Alpine) 58 pt.
9è. V. Bottas (Alfa Romeo) 46 pt.
10è. F. Alonso (Alpine) 41 pt.
Mundial de constructors
1r. Red Bull 431 pt.
2n. Ferrari 334 pt.
3r. Mercedes 304 pt.
4t. Alpine 99 pt.
5è. McLaren 95 pt.
6è. Alfa Romeo 51 pt.
7è. Haas 34 pt.
8è. Alpha Tauri 27 pt.
9è. Aston Martin 20 pt.
10è. Williams 3 pt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)