Premier

Haaland i Darwin Núñez, zero dubtes

El noruec va debutar a la Premier amb un doblet contra el West Ham; l’uruguaià ho va fer amb gol i assistència en 40 minuts davant el Fulham

Si alguns no tenien clar si Haaland i Darwin Núñez s’adaptarien a Anglaterra i si complirien les expectatives, ja poden anar esvaint els dubtes. Amb la primera jornada de Premier n’han tingut prou per demostrar que són dos davanters absolutament diferencials i que arriben a la millor lliga del món per marcar la pròxima dècada.

Haaland va anotar un doblet en la victòria del City al camp del West Ham (0-2). Darwin Núñez va marcar un gol i va donar una assistència a Salah en 40 minuts al camp del Fulham, tot i començar com a suplent. El partit va acabar 2 a 2, però va ser el Liverpool qui va estar fins a dues vegades per sota. Les actuacions d’ambdós van ser fonamentals perquè els seus equips aconseguissin la victòria i l’empat.

El Liverpool debutava dissabte al camp del Fulham, recent ascendit a primera, però que va demostrar estar més que preparat per competir a màxim nivell. Darwin va ser suplent i va entrar al camp al minut 50, amb l’equip perdent per 1 a 0. Amb menys d’un quart d’hora en va tenir prou per generar tres ocasions i anotar un golàs d’esperó assistit per Mo Salah per empatar el partit.

El Fulham es va tornar a avançar, però la societat entre uruguaià i egipci va tornar a aparèixer. Darwin va rebre una passada a l’esquena de la defensa i, amb certa fortuna, va deixar la pilota morta a l’interior de l’àrea perquè Salah posés el definitiu 2-2. Darwin va ser clau fa una setmana per aconseguir la Community Shield davant el City, amb un gol i un penal provocat. I ho va tornar a ser aquest cap de setmana per evitar la derrota dels de Klopp i sumar el primer punt de la lliga.

Haaland no va quallar un bon partit la setmana passada, però aquest diumenge va demostrar que no només era imparable a Alemanya, també ho serà a Anglaterra. Els de Guardiola tenien una visita molt complicada al camp del West Ham i Haaland es va encarregar de solucionar-la. L’equip va fer un gran partit, però el noruec el va decidir. La seva bona lectura per desmarcar-se i galopar a l’esquena de la defensa van matar als de Londres.

Gündogan el va trobar al minut 35, i la seva punta de velocitat li van permetre arribar a la pilota un segon abans que el porter local, que li va fer penal. Ell mateix va assumir els galons, va agafar la pilota i el va transformar amb suficiència. Primer gol a la Premier.

Però no en va tenir prou. Al 65, després d’una gran sortida de pilota del City, Rodri va trobar a De Bruyne amb espai per pensar, córrer i distribuir. El belga en va tenir prou amb el control per veure la desmarcada de Haaland i posar-li una passada sublim que el noruec va definir de meravella en l’u contra u. Doblet i victòria.

Haaland i Darwin ja són diferencials a la Premier. City i Liverpool són els dos grans candidats a endur-se el títol com en les darreres temporades, i enguany sumen un al·licient més en aquesta lluita de màxims, un duel individual d’alçada entre dos ’animals’ del gol.