Champions

Champions League

El vilatortí idolatrat

Ferran Jutglà, ídol de l’afició, és el màxim golejador de la lliga belga

Mikel Azparren va ser l’entrenador del vilatortí al Sant Andreu

Mikel Azparren “El que més m’agrada d’en Ferran és que sempre aprofita les oportunitats al màxim”

El Barça va decidir obrir la porta a Ferran Jutglà perquè marxés cap a Bèlgica, concretament a jugar al Club Bruges FC. En una operació que va suposar un calaix de cinc milions d’euros per conjunt blaugrana, el jove nascut a Sant Julià de Vilatorta s’ha fet un lloc dins l’onze de l’equip entrenat per Carl Hoefkens. El davanter osonenc va aterrar al filial blaugrana l’estiu del 2021 provinent de l’Espanyol. Abans de l’etapa al conjunt blanc-i-blau, Jutglà va disputar dues temporades al Sant Andreu a tercera divisió. Van ser els seus primers passos en el futbol sènior després una llarga etapa de formació entre el Sant Julià, el Vic Riuprimer, l’Espanyol, el València i el conjunt quadribarrat. Un dels tècnics al club va ser Mikel Azparren, que el va fer debutar a tercera: “Va arribar al Sant Andreu al juvenil A de divisió d’honor. Des del primer equip fèiem seguiments a la base i de seguida el vam fer pujar al primer equip. Ens va donar rendiment molt aviat i va acabar fent-se un lloc amb nosaltres.”

Una projecció constant

L’extècnic quadribarrat destaca el progrés de Jutglà des que el va conèixer al club. “Ell va cremant etapes, últimament d’un nivell molt elevat; assumeix els reptes amb molta naturalitat i no té cap obligació de canviar”, explica Azparren. Durant la seva curta carrera en edat sènior, el davanter osonenc ha hagut de sobreposar-se a situacions complicades per a altres jugadors. Així ho detalla el tècnic: “Quan les coses no li han sortit, sempre ha aprofitat les segones oportunitats. Quan el van tornar a baixar al Barça B, va seguir treballant i marcant gols.” La projecció del jugador ha travessat fronteres fins a arribar a un club que juga la Champions.

Un any de creixement

“Segueixo com puc en Ferran. El seu inici al Bruges estic segur que no ha passat desapercebut per molts secretaris tècnics”, diu Azparren. Un dels punts forts que més destaca el tècnic de Pamplona és la mentalitat de Jutglà. També destaca que en aquest aspecte no ha canviat des que tenia disset anys. “No ha tingut una carrera fàcil per arribar a l’elit. Tinc la sensació que encara no ha tocat sostre, no em sorprendria veure’l a la Lliga o a la Premier”, indica. Azparren també diu que Jutglà i el seu entorn han triat molt bé el futur. Ara, en un equip de Champions, té una visibilitat superior. Avui a Porto, el vilatortí tornarà a competir al màxim nivell.

Un ídol al Jan Breydel
Ferran Jutglà ja s’ha convertit en una estrella entre l’afició del Bruges. El davanter vilatortí ha compaginat tenir un bon rendiment a dins del camp amb ficar-se l’afició a la butxaca. L’exemple més clar va ser quan, després d’un partit, Jutglà va agafar un megàfon i va acompanyar els ‘supporters’ en els càntics.
5
gols en vuit partits han convertit el davanter osonenc en el màxim golejador de la 1a divisió belga, Jupiler Pro League.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)