2a divisió FEF

L’Olot es treu un pes de sobre contra el Formentera (2-0)

L’Olot i la seva afició han celebrat la primera victòria de la temporada a la jornada sis contra el Formentera (2-0). La primera meitat, l’equip ha estat fràgil, però ha mantingut la porteria a zero. A la segona, Xumetra i Manel Busquets han obert la llauna. Josep Cerdà, entrat a la segona part, ha guiat a l’equip amb minuts de molta qualitat a la banda esquerra.

El primer quart d’hora de matx, l’Olot li ha costat molt generar accions a prop de l’àrea del Formentera. De mica en mica, el nou sistema de Manix Mandiola va anar trobant el perill per banda, només li ha faltat la figura d’un davanter centre per aprofitar totes les desmarcades. Ot Serrano, des de la distància, i Xumetra amb un xut més ajustat des de la frontal, han sigut els primers avisos dels garrotxins.

A base de córners, l’Olot ha anat exigint més als illencs en defensa. Eloi Amagat, al vint-i-set, ha posat a prova Óscar Santiago amb un xut potent. El porter l’ha desviat a córner. Passada la mitja hora de joc, de nou Santiago ha salvat al seu equip evitant el gol de falta de Xumetra. La resposta visitant no s’ha fet esperar d’un Formentera que ha efectuat el seu primer xut entre els tres pals a les acaballes de la primera meitat.

Els primers quaranta-cinc minuts han finalitzat amb l’empat a zero. L’Olot, clarament de menys a més, no ha pogut trobar el perill a dins l’àrea i tot ha passat pels xuts des de fora l’àrea. Els de Mandiola han dominat l’esfèrica, però sense gaire trempera de cara a barraca.

A la represa, els olotins han efectuat un doble canvi al minut cinquanta-set, han entrat Ernest Forgàs i Josep Cerdà per Sebas Coris i Ferran Brugué. Les substitucions han donat ales als garrotxins que han pogut obrir la llauna després d’una gran jugada de Cerdà que ha acabat assistint per banda esquerra a Xumetra per fer el primer gol. El davanter de l’Estartit ha definit arran de pal al minut seixanta-tres.

Mandiola ha tornat a moure l’equip, donant entrada a Terma i Manel Busuquets per Xumetra i Eloi Amagat. El control del partit no ha estat absolut, però els olotins no han tingut cap ensurt a la seva porteria. Cosa que han fet passar els minuts fins a un tram final més obert.

Després d’una bona ocasió de Cerdà, Manel Busquets ha certificat la victòria amb el segon gol al temps afegit. L’esfèrica ha entrat prop de l’escaire en un xut des del vèrtex de l’àrea. La potència i la col·locació han fet saltar al Municipal d’Olot per celebrar la primera victòria amb accent gironí a la Segona divisió FEF.