2a divisió FEF

La primera ja és al sac

2a divisió FEF. L’Olot va superar al Formentera en un partit que no es va decidir fins a la segona part. Xumetra, Manel i Cerdà van ser els protagonistes

Olot 2 Formentera 0

OLOT:Albert Batalla, Callís, Uri Ayala, Ot Serrano (Bah, 92’), Eloi Amagat (Manel, 70’), Bigas, Pereira, Sebas Coris (Forgas, 57’), Urri, Ferran Brugué (Josep Cerdà, 57’) i Xumetra (Terma, 70’).FORMENTERA:Santiago, Celihueta (De Las Marinas, 76’), Mendi, Mena, Nando Quesada (Álvaro, 70’), Marc Grau, Górriz (Javi, 70’), Algisí, Alonso (Escoruela, 76’), Kalnins i De la Mata (Ekiza, 70’).GOLS:1-0 (62’), Xumetra. 2-0 (91’), Manel Busquets..ÀRBITRE:Johan González.T.G.:Als locals Terma i Urri, i al visitant Alonso.PÚBLIC:660 espectadors.

Sis jornades després, l’Olot i la seva afició van celebrar, contra el Formentera, el primer triomf de la temporada. El conjunt de Manix Mandiola va ser fràgil durant el primer període, però va aconseguir mantenir la porteria a zero.Després de la represa, Xumetra i Manel Busquets van obrir la llauna. Un dels punts d’inflexió va ser l’entrada del jove extrem esquerre Josep Cerdà, que va revolucionar un atac estancat dels garrotxins.

Els primers 45 minuts van començar sense gaire profunditat dels de Manix: només per banda podien fer la sensació de perill que no es materialitzava dins l’àrea. Faltava un davanter referència, i el joc va estar molt estancat. Ot Serrano, des de la distància, i Xumetra, amb un xut més ajustat des de la frontal, van ser els primers avisos dels olotins. A base de córners, l’Olot va anar exigint més als illencs en defensa. Eloi Amagat, en el 27’, i Xumetra, pocs minuts més tard, van posar a prova Óscar Santiago amb un xut llunyà i una falta a la frontal de l’àrea.

Els locals havien de canviar alguna cosa si volien puntuar. De menys a més, en la segona meitat, Mandiola va fer entrar Ernest Forgas i Josep Cerdà per revolucionar l’atac. I va funcionar. El jove futbolista cedit pel Barça va fer la jugada del partit per servir el gol a Xumetra. El de l’Estartit va ajustar la pilota al pal i va fer esclatar l’alegria al municipal. Les substitucions van donar ales als garrotxins, que van poder canviar la dinàmica ofensiva. El tècnic de l’Olot va tornar a moure l’equip, donant entrada a Terma i Manel Busuquets per Xumetra i Eloi Amagat. Amb càrrega física a sobre. El control del partit no va ser absolut, però els olotins no van tenir cap ensurt a la porteria. Cosa que va fer passar els minuts fins a un tram final més obert.

Després d’una bona ocasió de Cerdà, Busquets va certificar la victòria amb el segon gol en el temps afegit. L’esfèrica va entrar a prop de l’escaire en un xut des de la línia de l’àrea. La potència i la col·locació van fer saltar i celebrar una victòria, fins ara, inèdita.

LES REACCIONS

Mai no hem dubtat de nosaltres, però si no hi ha gols la fe costa més. Valorem molt el triomf d’avui