Copa Catalunya

L’Olot treballa de valent però acaba eliminat per l’Andorra (0-1)

L’Olot ha perdut per la mínima contra l’Andorra i no podrà disputar la final de la copa Catalunya absoluta. L’equip garrotxí ha fet una gran feina de contenció davant d’un rival de segona A, però la qualitat individual ha decantat la balança a favor de l’equip andorrà, que gràcies a un gol del davanter Bakis, ja en el 81, ha aconseguit classificar-se per la final.

La primera part ha estat avorrida, complint-se el guió desitjat per un Olot que ha ajuntat dues línies de quatre per evitar que es generessin espais i ha entregat la possessió de l’esfèrica a un Andorra que a mesura que passaven els minuts menys idees ha trobat per moure als garrotxins a banda i banda i trobar opcions de trepitjar l’àrea. A dalt, Busquets s’ha barallat amb tota la defensa andorrana, moltes ocasions sense sort, buscant controlar l’esfèrica molt lluny de la porteria i generant un joc ofensiu que ha estat pràcticament nul en el bàndol olotí.

L’Andorra tampoc ha mostrat gaires floritures i només a través de Bundu per la banda dreta ha inquietat als de Jonathan Risueño. L’extrem ha intentat buscar l’esquena a Bigas i ho ha aconseguit amb un parell d’arribades amb rematades de Moha, amb el cap i un pèl forçat (7’) o un xut de Martí Vilà que ha bloquejat Gonzalo pereira (45+3’).

L’única arribada amb perill de l’Olot l’ha protagonitzat Ferran Brugué després d’una bona pressió col·lectiva que ha permès a l’atacant poder disparar des de la frontal al pal curt (35’).

En la segona part, Eder Sarabia ha ordenat al seu equip més velocitat en la circulació de la pilota i ser més vertical i incisiu per atacar a la defensa garrotxina però tampoc ha trobat la manera de fer mal en els primers compassos. L’Olot continuava fent el seu partit intentant trenar alguna contra per treure’n or. Físicament les forces han anat abandonant als olotins, que encara s’han tancat més al darrera ajudat pels canvis. Tot i remar fins a l’extenuació i palpar la tanda de penals, l’Olot ha vist com una gran jugada del central Bomba, que ha pujat a l’atac com un extrem deixant enrere a diversos jugador garrotxins. El defensa ha fet la centrada i Bakis, sol a la frontal de l’àrea petita, ha rematat molt bé tal com venia per fer el 0-1 definitiu (81’).

Els de la Garrotxa han buscat l’empat a la desesperada –Xumetra ha provat un xut creuat a les mans de Ratti– i, de fet, ha estat l’Andorra, a través d’un parell de contracops l’equip que ha estat més a prop de marcar.