Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Ensopegada majúscula

Grup C. L’Argentina es deixa remuntar per l’Aràbia Saudita i tira per terra tota la il·lusió del país. Els argentins haurien pogut golejar en el primer temps, però es mostren inoperants en el segon

Tot i ser cata­lo­gada com una de les grans favo­ri­tes, tot i arri­bar a la cita mun­di­a­lista enca­de­nant 36 par­tits sense conèixer la der­rota, i tot i que aquest era el dar­rer mun­dial del con­si­de­rat per molts el millor juga­dor de la història, l’Argen­tina no va poder començar amb bon peu el camí pel tor­neig. I això que al davant hi tenia la selecció de l’Aràbia Sau­dita –la pit­jor de totes pel que fa al coe­fi­ci­ent de la FIFA–, a qui els argen­tins van tan­car en el seu propi ter­reny de joc en una pri­mera mei­tat que podia haver aca­bat amb gole­jada. Però el fut­bol és capritxós i en el pri­mer xut entre pals dels asiàtics Al-Shehri va can­viar-ho tot. L’1-1 va ensor­rar en un tres i no res la moral i la con­fiança de l’equip albi­ce­leste, que encara noque­jat pel cop rebut, va veure com Salem el rema­tava amb l’1-2 defi­ni­tiu. Que­dava molt de par­tit, però la lliçó de super­vivència sau­dita i la ino­perància en atac argen­tina van aca­bar de lli­gar la pri­mera gran sor­presa de Qatar 2022, una de les més sona­des en la història dels mun­di­als.

Si bé molts afi­ci­o­nats argen­tins es feien els forts, defu­gint situar els seus en el grup dels més forts i il·lusi­o­nant-se per acon­se­guir la ter­cera estre­lla, és cert que els de Sca­loni arri­ba­ven (o arri­ben) a la cita amb prou argu­ments per viat­jar lluny en el tor­neig. L’Aràbia Sau­dita va atu­rar la ratxa de 36 par­tits invic­tes dels sud-ame­ri­cans, que tenien el sos­tre d’Itàlia (37) a tocar. També es va con­ver­tir en la pri­mera selecció que en els dar­rers 92 anys ha remun­tat un par­tit del mun­dial a l’Argen­tina anant dar­rere en el mar­ca­dor en arri­bar al des­cans, a més d’altres dades posa­des en línia que fan posar les mans al cap als afi­ci­o­nats argen­tins.

Tot això podia haver que­dat en res si els fora de joc mil·limètrics no hagues­sin exis­tit. I és que, després que Messi fes l’1-0 de penal (10’), el mateix Messi (22’) i en dues oca­si­ons Lau­taro (27’ i 34’) van superar Al-Owais, però en fora de joc –el pri­mer del davan­ter de l’Inter gai­rebé imper­cep­ti­ble, però el segon molt clar–. Si l’Argen­tina hagués cul­mi­nat el domini del pri­mer temps amb gols, en la segona part el par­tit no hau­ria tin­gut història, però una pèrdua al mig del camp de Messi va gene­rar una acció ata­cant dels de Renard, que amb dues pas­sa­des es van plan­tar davant d’Emi­li­ano Martínez per empa­tar a través d’Al-Shehri (48’). Poc inten­sos pot­ser perquè la pri­mera part els havia dei­xat amb bon cos, els argen­tins van que­dar incrèduls i tan estu­pe­fac­tes que, sense ado­nar-se’n, van encai­xar una segona diana de Salem (exju­ga­dor del Vila-real), després d’una jugada indi­vi­dual bri­llant que va aca­bar amb un xut al pal llarg que, tot i tocar el por­ter argentí, es va colar a dins de la xarxa (52’).

Tot feia pen­sar que a par­tir de lla­vors apa­rei­xe­ria l’atac i gol argentí, però lluny d’això, només Tagli­a­fico, Di María i alguna espurna, sent opti­mis­tes, de Messi van inqui­e­tar uns fut­bo­lis­tes sau­di­tes que es van con­ver­tir en història dels mun­di­als i, per des­comp­tat, en autènti­ques lle­gen­des del seu país.

FI DE LA RATXA

L’Argentina podia igualar el rècord de partits invicta que té la selecció italiana, 37

92 ANYS DESPRÉS

L’‘albiceleste’ va perdre un partit del mundial en què va arribar al descans amb avantatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)