Mundial

L’amfitriona diu adeu

Grup A. Qatar és la primera selecció eliminada del seu mundial després de perdre contra el Senegal en un duel en què els errors defensius pesen massa

L’emoció del mundial ha durat poc per a Qatar, i és que la selecció amfitriona és la primera que diu adeu al mundial després de perdre ahir contra el Senegal, en un partit en què va tornar a demostrar manca de talent i molta feblesa defensiva, sobretot producte dels errors individuals i col·lectius. Arribar al seu mundial com a campió d’Àsia no ha estat suficient per al combinat de Fèlix Sánchez, que deixarà el mundial amb alguns registres històrics negatius, com ara ser el primer amfitrió d’un mundial eliminat després de només dues jornades i ser tot just el segon que cau a la fase de grups, després de Sud-àfrica. El partit contra els Països Baixos, doncs, serà un per tràmit de comiat per a Qatar, que de totes maneres intentarà mostrar l’orgull i sumar algun punt en la seva estrena mundialista, ara que el primer gol ja el té a la butxaca, encara que no fos suficient.

No és que Qatar fos molt inferior al Senegal, que sí que va dur les regnes del partit, però en pocs moments va fer la sensació que pogués aconseguir un resultat positiu. Com a molt en l’equador de la primera part, quan va tenir alguna bona arribada i fins i tot va demanar un penal que ho podria ser, però que Akram Afif va buscar massa. Gairebé tota l’esperança, però, se’n va anar en orris en un moment, i és que un error defensiu va permetre a Boulaye Dia fer el 0-1 en el minut 41 i just després del descans Diedhiou va fer el 0-2 de cap aprofitant els errors de marcatge en el llançament d’un córner (48’). Amb tot perdut, Qatar va fer un pas endavant i hi va posar emoció amb el gol de Muntari (78’), amb una gran rematada de cap, però el somni va durar poc perquè el Senegal, que s’estava adormint, es va treure la son de les orelles i va rematar la feina amb l’1-3 definitiu de Bamba en un contraatac (84’).

FEINA PENDENT

Tot i la victòria, al Senegal només li servirà guanyar l’Equador per ser als vuitens

QATAR

1
22
Barsham
90’
2
Pedro Miguel
83’
4
Al Bayati
7’
16
Khoukhi
90’
3
A. Hassan
90’
14
H. Ahmed
86’
5
Salman
7’
17
Mohammad
90’
12
Boudiaf
69’
6
Hatem
21’
10
Al-Haydos
74’
9
Muntari
16’
23
Madibo
90’
19
Ali
90’
11
Akram Afif
90’

SENEGAL

3
16
Mendy
90’
21
Sabaly
90’
3
Koulibaly
90’
22
Diallo
90’
14
Jakobs
77’
4
Abou Cissé
13’
18
Sarr
74’
13
Ndiaye
16’
6
N. Mendy
78’
17
Pape Sarr
12’
6
I. Gueye
90’
15
Diatta
64’
11
Ciss
26’
19
Diedhiou
74’
20
Bamba Dieng
16’
9
B. Dia
90’
GOLS: 0-1 (41’) Dia. 0-2 (48’) Diedhiou. 1-2 (78’) Muntari. 1-3 (84’) Bamba. ÀRBITRE: Mateu Lahoz (Espanya). TARGETES. Grogues: a Mohammad (20’), Ahmed (45+2’) i Madibo (91’), de Qatar; i a Dia (30’), Jakobs (52’) i Ciss (87’), del Senegal. Vermelles: cap.