Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Austràlia fa un gran pas i deixa Tunísia al límit

Un gol de Duke en la primera part (23’) decideix un duel igualat, en què els africans no han trobat el gol en una segona part que han dominat

El grup D promet emocions fortes en l’última jornada després que Austràlia hagi guanyat aquest matí a Tunísia, en un duel igualat però en què els australians han aprofitat millor les seves armes ofensives i han sabut frenar a un combinat africà que ho ha intentat fins al final, però que ha estat incapaç d’igualar el gol de Duke en la primera part. Amb la victòria Austràlia dependrà de si mateixa en l’última jornada contra Dinamarca per classificar-se, mentre que Tunísia haurà de guanyar a França si vol tenir alguna opció, tot i que necessitaria una carambola i fins i tot podria quedar eliminat aquesta tarda si Dinamarca supera a França.

El partit ha arrencat sense arribades a les dues àrees, amb els dos equips conscients que una derrota els deixava virtualment fora del mundial. Tot i això qui estava més còmode sobre la gespa era Austràlia, que amb una pressió intensa no ha permès que Tunísia mostrés les bones sensacions que va tenir en el partit de l’estrena contra Dinamarca. A més, el combinat australià ha trobat la manera de fer mal a la defensa nord-africana, i és que ha aprofitat de la millor manera la figura del davanter Duke, que s’ha fet un fart de descarregar pilotes pels seus companys. En una d’aquestes ha arribat el gol, quan després de descarregar cap a la banda Duke ha atacat l’àrea i ha connectat un remat de cap perfecte cap al pal llarg que ha superat el porter Dahmen (0-1, 23’). A partir del gol Austràlia ha intentat mantenir-se encara més segura al darrere, però a poc a poc Tunísia ha trobat les seves armes i ha tingut ocasions per empatar abans del descans. La més clara de Msakni, el millor dels africans, que ha rematat desviat des de la frontal de la petita una centrada rasa en el temps afegit.

En la segona part Tunísia ha tancat encara més a Austràlia a la seva àrea, però ha tingut problemes per fer mal en el joc posicional perquè els australians estaven força segurs protegint la seva àrea. D’ocasions, Tunísia, n’ha tingut en els primers minuts, però no han estat clares i Austràlia ha pogut sentenciar al contraatac, però Leckie no ha arribat a rematar per poc sol a l’àrea petita (70’). Msakni ha estat l’únic jugador de Tunísia que, amb pocs espais a prop de l’àrea, ha tingut idees per generar perill i ha posat a prova a Mathew Ryan amb un parell de xuts, però l’exporter del València ha respost bé (74’). En els últims minuts Tunísia no ha deixat d’insistir i ha tingut alguna ocasió com un remat mossegat de Khazri (89’), però Austràlia ha resistit amb un gran exercici de sacrifici defensiu i s’ha assegurat tres punts que li donen molta vida abans de l’última jornada.

72’ Nsakni xut amb poc angle atura Mathew Ryan refusa i en l’acció seguent la torna a tenir pero xuta centrat des de la frontal

74’ xut de mooy ajustat al pal