Mundial

MUNDIAL DE QATAR

França fa despertar el Marroc

França-Argentina serà la final del mundial. El combinat bleu ha superat (2-0) el Marroc i se cita amb l’albiceleste diumenge (16). El conjunt magrebí que ha competit i ha caigut amb dignitat, lluitarà per ser en el podi un dia abans (16 h) contra Croàcia.

El partit se li ha complicat aviat al Marroc que, ha sortit amb defensa de 5, disposat a sobreviure i esperar el seu moment com ha fet durant tot el torneig, s’ha vist colpejat només començar. Theo Hernández (5’), amb una bona rematada, ha tirat per terra el pla de Walid Regrari, i ha reforçat el Didier Deschamps. I és que França li ha donat la pilota al Marroc, que s’ha vist en un escenari desconegut; amb la possessió i per darrera del marcador, cosa que no havia viscut en tot el mundial.

No se n’ha acabat de sortir l’equip marroquí, que al minut 20 ha tornat a la defensa de 4, mentre França, amb ràpides transicions ha vorejat el segon amb dues ocasions de Giroud, que ha xutat al pal, i una altra de Mbappé que tampoc ha encertat. Els lleons de l’Atlas, tot i això, també n’han tingut una abans del descans, amb una rematada de xilena, a la sortida d’un córner, que ha aturat Lloris.

En el segon temps, França s’ha organitzat a prop de la seva àrea i el Marroc ha buscat generar ocasions sense èxit. En un contraatac, els de Deschamps han sentenciat amb un gol de Kolo Muani (79’) que ha recollit el febot d’un xut de Mbappe. Els francesos, actuals campions, repeteixen final i tenen l’oportunitat d’encadenar campionat del mon cosa que en la història només han estat capaços de fer Itàlia (1934 i 1938) i Brasil (1958 i 1960).