Més futbol

El TJUE encén les alarmes de la Superlliga europea

Superlliga Athanasios Rantos, advocat del Tribunal de Justícia de la UE, es va alinear amb la FIFA i la UEFA en un dictamen que va aixecar polseguera

Durant al matí d’ahir, l’advocat Athanasios Rantos, del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), va determinar que ni la FIFA ni la UEFA van tenir un abús de posició dominant en les competicions europees en bloquejar la creació d’una Superlliga. Va ser un cop dur contra tots els impulsors i defensors del nou torneig alternatiu al capdavant del qual destaquen tres clubs per sobre de la resta, Barça, Madrid i Juventus.

El dictamen de l’advocat grec no és vinculant, però és una bona declaració d’intencions. Com s’indicava ahir, en un 80% dels dictàmens que surten del Tribunal de Justícia de la Unió Europea acaba essent seguida pels seus jutges. És a dir, la Superlliga corre el perill de ser judicialitzada i portada davant d’uns tribunals. Després d’aquest pronunciament, el món del futbol va estar atent a la resposta, que no va tardar gaire estona a arribar.

La Superlliga respon

La polèmica ja estava servida. A22 Sports Management, empresa impulsora del projecte de la Superlliga europea de futbol, no va tardar gens a respondre a Athanasios Rantos, després de tota la polseguera que havia aixecat en tots els mitjans europeus i internacionals. En el dictamen del lletrat, s’hi havia considerat la possibilitat que les federacions nacionals puguin vetar de les seves competicions tots els clubs que hagin tingut aquestes iniciatives de crear la Superlliga. Acatant així a la UEFA.

En aquest context, va aparèixer un nou protagonista, Bernd Reichart, CEO de la Superlliga i de l’empresa impulsora A22, que va declarar el següent: “L’advocat general ha deixat clar que la UEFA té una posició monopolística que comporta responsabilitats importants a l’hora de permetre a tercers actuar de manera lliure al mercat. Això no obstant, creiem que els 15 jutges de la Gran Sala del TJUE que tenen la responsabilitat d’examinar aquest cas aprofundiran de forma substancial en la seva anàlisi i oferiran finalment als clubs l’oportunitat de gestionar el seu propi destí a Europa.” L’empresari i lider de la Superlliga va enviar un comunicat a través del lloc web de l’empresa A22.

Finalment, Reichart va explicar l’objectiu que persegueix la Superlliga i que es vol definir com a un projecte sostenible per les competicions europees i que pugui tenir més impacte per als clubs i els seus aficionats d’arreu del continent europeu.

L’assessorament de la Superlliga

A.M.

A22 Sports Management, empresa impulsora de la Superlliga, va ser un dels noms d’ahir i va aixecar rebombori després de les pronunciacions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Primer, en un fil argumentant les seves raons a les xarxes socials, i, segon, en un comunicat emès a la seva pàgina web i traduït en anglès, castellà, francès, alemany i italià. La societat mercantil A22 és una entitat diferent de la fundadora de la Superlliga, la European Superleague Company SL, malgrat que en el seu recent historial continua actuant en defensa dels mateixos interessos. De fet, l’empresa assessora per a l’organització de la Superlliga Europea de futbol. També ha intervingut en el seu disseny, creació i promoció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)