Territorial

L’estira-i-arronsa continuarà

FCF. Joan Soteras presentarà recurs al TSJC, mentre que els seus rivals a les eleccions demanen que s’accepti la resolució del TCE, que l’actual directiva dimiteixi i que es convoquin ara les eleccions

Dijous el Tribunal Català de l’Esport (TCE) va resoldre que les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol celebrades el 22 de maig del 2022 s’hauran de repetir arran de les irregularitats detectades en el procés de votació –serà l’únic que es repetirà, sense campanya electoral– i després d’unes primeres hores per assimilar la notícia i respondre-hi en forma de comunicat ahir van arribar les primeres reaccions. I, com era d’esperar, la història no s’acabarà aquí, ja que el fins ara president de la FCF, Joan Soteras, va confirmar ahir la seva intenció de recórrer contra la decisió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “La decisió és una cacicada perquè hi ha hagut ingerència política i manipulació en el TCE. Hi ha talls de veu que ho demostren i que són a la fiscalia, que espero que hi intervingui aviat. Com a candidat esgotaré totes les vies legals al meu abast i hi presentaré recurs. La veritat només té un camí.” Així es va expressar ahir el sabadellenc, que també va tenir retrets cap a Àlex Talavera i Juanjo Isern, els dos màxims rivals en les eleccions.

Preparats

La voluntat d’aferrar-se al càrrec, que segurament farà que el procés s’allargui més que no pas el mes de termini que va donar el TCE, no ha estat ben rebuda per la resta de candidats a la presidència, que denuncien que un candidat faci servir la institució de la FCF per defensar-se. “Si Soteras tingués suficient dignitat i ètica hauria de dimitir immediatament, convocar eleccions i retirar-se. Diuen que defensen el bon govern però ho fan amb unes pràctiques que no es poden consentir després que el TCE hagi deixat clar que la manera com interpreten la norma no és correcta.” Això diu a aquest diari Talavera, responsable del recurs presentat al TCE que farà repetir les eleccions i que la directiva actual acusa de denunciar clubs gironins a la Seguretat Social: “Menteixen i manipulen la informació, jugant amb la bona fe dels clubs amb l’objectiu personal de seguir vivint de la FCF.”

En la mateixa línia es mostra Juanjo Isern, tercer classificat en les eleccions del maig. “És un fet històric. Un escàndol que hem tingut la sort que no passi desapercebut. Des de la resolució del TCE aquests senyors no són la junta directiva perquè si les eleccions no tenen valor vol dir que no hi ha guanyadors. Han de deixar el càrrec, la junta gestora ha de tornar a assumir el comandament i la junta electoral ha de convocar eleccions. No puc entendre que s’atrinxerin quan la resolució és clara i menys que utilitzin els fons dels clubs.”

Pep Palacios, quart en les passades eleccions lluny dels seus rivals, lamenta la imatge donada: “La decisió és d’un ens judicial i no la puc valorar. És un capítol més de la lluita entre dos blocs que hem denunciat sempre que el que han fet és judicialitzar la FCF. És una imatge molt trista.”

Cap dels candidats, tampoc Soteras, té intenció de retirar-se de les eleccions, que s’hauran de repetir, i tampoc tindran la possibilitat d’unir-se, de manera que hi haurà quatre candidats.

LES REACCIONS

És una cacicada. Esgotaré les vies legals al meu abast. La veritat té un camí i la justícia ens donarà la raó
Joan Soteras
Sabíem que era un procés manipulat. Si Soteras tingués ètica hauria de dimitir avui mateix, convocar eleccions i retirar-se
Àlex Talavera
Aquests senyors ja no són junta directiva. No entenc que s’atrinxerin i menys que utilitzin els fons dels clubs
Juanjo Isern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)